Niklas Kristiansson gör V8TC-debut på hemmaplan

 
Sedan 2016 har Niklas Kristiansson, 53 år från Falkenberg, kört i Ginetta GT5 Challenge och han har gjort det med framgång. I fjol vann han sin första tävling, och det just i Falkenberg under Västkustloppet. Nu tar Niklas ytterligare ett kliv uppåt i racingkarriären genom att göra debut i V8 Thunder Cars, även det på hemmaplan när Västkustloppet avgörs den 12-14 juli. Och det är ett riktigt getingbo Niklas har tänkt sig att röra om i. Med 21 bilar till start är V8 Thunder Cars i år den största mästerskapsklassen inom banracing av alla inom Svenska Bilsportförbundet.   
 
– Det är fräcka bilar med många hästkrafter och i år har det varit riktigt bra racing där nivån har höjts ett hack, säger Niklas. Det är många som är med och stångas och det är kul att se att det går bra för klasser som Ginetta och V8 Thunder Cars där man kan tävla för rimliga pengar. 
 
I fjol gjorde Niklas sin bästa säsong någonsin i Ginetta GT5 Challenge. Med en seger och fyra pallplatser slutade han trea i mästerskapet men i år har Niklas hyrt ut Ginettan och det öppnade för nya möjligheter. 
 
– Jag har sneglat på V8 Thunder Cars i många år men det har varit svårt att kombinera med Ginetta, säger Niklas. När jag kunde hyra ut Ginettan fanns möjligheten att kunna köra V8 Thunder Cars och att kunna göra det just i samband med Västkustloppet är förstås något extra. 
 
Att få tävla på hemmabanan var en dröm för Niklas när han som tio-åring stod som publik och såg racerbilarna susa förbi. Även om det var med en Ginetta som han fick göra sin debut på hemmaplan så var det V8:orna som lockade. 
 
– Jag hoppas att verkligheten blir som drömmen, skrattar Niklas. Det är något helt annat att köra en V8 Thunder Cars-bil. Jag har inte kört så motorstarka bilar tidigare och man uppnår farten på ett annat sätt än med Ginettan. 
 
Även om det är en omställning att gå från Ginetta till V8 Thunder Cars drar sig inte Niklas för att sticka ut hakan inför Västkustloppet. 
 
– Vi har testat på Mantorp Park och även i Falkenberg och jag har börjat känna på vad det handlar om, säger han. Man måste ha en målsättning och jag tycker att en placering i topp tio är rimligt.