Nicke Svensson Motorsport 2.0 – lite smartare, lite snabbare

Det var i fjol som Nicke Svensson, 24 år från Storfors, debuterade i V8 Thunder Cars och det slutade med seger i juniormästerskapet. Efter att ha hamnat på efterkälken i premiären på Anderstorp jagade han ifatt Filip Engdahl och till slut även Kristoffer Norling och när säsongens allra sista heat var avgjort på Grande Finale i Mantorp Park stod Nicke som segrare. I år väntar en ny säsong.

– Vi ska vinna och upprepa juniorsegern, säger Nicke. Vi siktar på topp tre i riksmästerskapet men helst vill jag stå allra högst upp, det är drömmen. Det kommer att krävas en del tur och att vi knyter ihop säcken, då kanske det går.

En nyfolierad front som konkurrenterna inte vill se alltför nära i backspegeln men om det går som Nicke vill kommer han att ligga framför konkurrenterna, inte bakom.

Med erfarenheterna från i fjol hoppas Nicke och hans bror Tom, som står för det mesta av skruvandet, att det lilla teamet ska kunna lyfta sig ett snäpp till – och med tanke på att Nicke slutade fyra totalt i riksmästerskapet innebär det att han siktar på pallen totalt i årets V8 Thunder Cars-mästerskap. Nicke vet vilka de främsta utmanarna är.

– Det kommer att vara Andreas Nilsson, Stein Frederic Akre, Conny Brorsson, Tommie Eliasson, Filip Engdahl och jag som slåss om det, säger Nicke.

Nickes storebror Tom är ett naturbarn när det gäller att skruva på bilar. Järnvilja att lära sig löser allt och Tom ser till att Nicke har en vinnarbil under sig när det är dags för premiären.

Nicke har klart för sig vad som krävs för att utmana den regerande mästaren Andreas Nilsson.

– Andreas har en väldigt hög lägstanivå och det är nog det som är hemligheten, det är den koden vi måste knäcka. För oss handlar det om finjusteringar av inställningarna på bilen, att få ut det där lilla extra och att få däcken att hålla lite längre.

Startnummer 43 förpliktigar. Richard Petty är en av USA:s största racingprofiler någonsin med 200 NASCAR-segrar. I år ska Nicke ta sin första V8 Thunder Cars-seger. Sedan är det bara 199 kvar…

Nicke Svensson Motorsport kommer bättre förberedda till årets säsong än i fjol. Alla slitdelar är bytta på bilen, karossen nyfolierad och det är ett väl sammansvetsat team som kommer till start nästa helg i premiären på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

– Vi går in i årets säsong med ett helt annat lugn nu när vi vet hur allt funkar. Alla slitdelar är bytta på bilen, bussen är fixad så att vi slipper bo på hotell – det är Nicke Svensson Motorsport 2.0, lite snabbare och lite smartare, som kommer till Anderstorp, avslutar Nicke.

V8 Thunder Cars premiär avgörs på Scandinavian Raceway i Anderstorp den 12-13 maj. Då ställer arton säsongsanmälda deltagare upp för start – fler än under succésäsongen i fjol som avslutades med ett startfält på 24 bilar.