Mindre skruvande, mer resultat – Conny och Tommie är ute efter revansch

Team Brorsson kommer revanschsugna till V8 Thunder Cars säsongspremiär på Scandinavian Raceway i helgen. Efter en fjolårssäsong där det mesta gick Conny Brorsson och Tommie Eliasson emot är de två skåningarna redo att vara med och slåss i toppen av mästerskapet och utmana den regerande mästaren Andreas Nilsson.

– Vi siktar på att komma högre upp i år men det blir svårt att knäcka Andreas om han inte får problems, säger Conny. Han har en jämn nivå som vi andra inte har hittat, det är den svåraste nöten för oss att knäcka.

Conny Brorsson tog sin enda seger i fjol i Västkustloppet, Falkenberg.

Conny har anledning att känna självförtroende. Till fjolårssäsongen ändrade han på sin körstil, började vänsterfotsbromsa och växla utan koppling. På försäsongstester på Gelleråsen körde Conny snabbare än någonsin tidigare.

– Känslan är att körtekniken kommer att sätta sig bättre, när pedaltekniken sitter så kommer det att ge utdelning, fortsätter Conny. Visst kan det komma hot bakifrån men jag tror att vi ligger en fyra, fem, tiondelar före klungan på varvet.

Tommie Eliasson har ett gediget gäng bakom sig. I Falkenberg lyckades de med att byta motor efter en heroisk insats i depån. Längs till vänster, August Krokström, som är ett stort stöd till Tommie.

Tommie Eliasson kan se tillbaka på en comebacksäsong i fjol som kantades av tekniska problem. Ett ovanligt motorras i Falkenberg resulterade i två poänglösa heat och det blev en nolla till i den efterföljande tävlingen på Ring Knutstorp på grund av ett följdfel.

– Vi hade en jädra massa otur, mestadels tekniska fel, sedan blev jag vänd i finalen när jag låg tvåa och jag gjorde väl någon groda själv under säsongen, säger Tommie.

När Tommie äntligen fått ordningen på bilen slog han till i Anderstorp med två pallplatser. Tommie blev trea i det första heatet och tvåa i det tredje.

Till i år har teamet runt Tommie förberett sig mer noga men mer än det som händer på banan så är det livet vid sidan av som ställer krav.

– Det är mellan racen vi har det tufft tidsmässigt, det är mycket med åkeriet och det måste vi prioritera, säger Tommie. Men vi har resurserna, killarna i teamet kan skruva och jag har August Krokström som ingenjör och förarcoach.

Över vintern har teamet fått ordning på bilen och kommer väl förberedda till årets säsong.

Mindre skruvande, mer resultat – det är vad Tommie Eliasson och Conny Brorsson hoppas på i år.

– Vi har fått ordning på driftbekymren och vi kan definitivt vara med i topp tre och utmana om ett par segrar, det är målet. När allt sitter så finns farten, det gäller bara att sy ihop hela paketet.

Om inte om hade varit i fjol är det inte svårt att föreställa sig att både Conny och Tommie hade plockat betydligt fler poäng – om de båda får en bra start på säsongen när V8 Thunder Cars har sin premiär i Anderstorp den 12-13 maj och de lyckas hålla en högre lägstanivå kan de lägga fjolårets fadäser bakom sig och se fram emot en resultatnivå i paritet med deras fartmässiga kapacitet.