Linus Holgersson en segrare redan före säsongsstarten

Det har varit en kamp mot klockan för att komma till start i helgens säsongspremiär av V8 Thunder Cars på Scandinavian Raceway i Anderstorp – Linus Holgersson opererade högerarmen för en månad sedan.

– Jag har verkligen fått kriga för att komma till start, säger Linus. Jag har lite svårt med styrka och kraft i armen men bara känslan av att få sitta bakom ratten igen känns som en seger.

Även om Linus inte är fullt rehabiliterad än hoppas han på en bra start på säsongen när V8 Thunder Cars har premiär i helgen i Anderstorp.

– Målsättningen är att kämpa om juniortiteln och vara med och slåss om topp fem totalt. Jag hoppas bara att kroppen håller.

Prispall Mantorp Park Junior
Linus hade en stenhårt fajt med den slutlige juniormästaren Nicke Svensson (till vänster i bild) i Grande Finale på Mantorp Park. Linus fick med sig en seger i det första heatet på sin hemmabana. Med på bilden är även Kristoffer Norling som slutade tvåa totalt.

 

Det var just i Anderstorp i årets näst sista deltävling som vändningen kom på en strulig debutsäsong i fjol. Linus hittade farten och tog den med sig till finalen på Mantorp Park där han avslutade säsongen med en seger och en andraplats i juniorklassen.

– I finalen gick det undan men det började gå fort redan i näst sista tävlingen i Anderstorp, då hittade jag farten och inställningarna på bilen. Vi kommer att fortsätta jobba i samma spår.

Linus har puts på pinalerna.

Över vintern har Linus uppgraderat och utökat teamet.

– Vi kommer att vara fyra personer med mig och skruva, Jonte Sundell, min gamla klasskamrat från motorsportgymnasiet i Anderstorp, som var med förra året och två killar till kommer att vara med. Vi har en ny racingtrailer också, det är nytt för i år och med chaufför blir vi fyra stycken totalt.

Bilen kommer att ha samma design som i fjol – det vill säga snygg!

Med flera armoperationer i backspegeln, Linus opererade vänsterarmen för drygt två år sedan, hoppas han nu på att han kan lämna både armproblem och konkurrenter bakom sig.

– Jag är på benen och blickar framåt, bara jag känner att kroppen klarar av det så ska vi fortsätta att jobba för att vara med i toppen. Farten finns.

I helgen, den 12-13 maj, står Scandinavian Raceway i Anderstorp, Anderstorp Racing Club och Porsche Carrera Cup Scandinavia som värd för V8 Thunder Cars säsongspremiär. För mer information, gå in på www.arc.nu, om du vill se Linus tvåla till konkurrenterna på banan.