Juniorkampen går vidare på Gelleråsen

Fjolårsfyran Linus Holgersson chocköppnade årets juniormästerskap genom att ta två segrar i premiären i Anderstorp. Bakom sig hade han den regerande juniormästaren Nicke Svensson och trean från i fjol, Filip Engdahl. Nu är det Gelleråsen som gäller i helgen och Linus är sugen på att följa upp premiären med fler framgångar.

– Det känns jättebra, det var en drömöppning på säsongen, säger han. Gelleråsen är en rolig bana som jag inte har kört på mycket alls och aldrig med den här bilen så det blir mycket nytt i helgen men jag hoppas på att kunna fortsätta i samma spår som i Anderstorp.

Nicke kämpade för att hitta rätt fokus i Anderstorp. I det andra heatet gick det lite bättre och han belönades med en andraplats för besväret.

Den regerande mästaren Nicke Svensson hade en lite avslagen säsongspremiär. Det stämde inte riktigt, vare sig med körning eller inställningar på bilen och han var besviken efteråt.

– Jag är väldigt missnöjd med den helgen, det stämde inte bara, säger Nicke. Det var väldigt mycket att göra före premiären och jag var inte så laddad som jag brukar vara. Det andra heatet kändes bättre och nu ska det bli roligt att köra. Gelleråsen är väl den bana jag har kört mest på. Den är rolig och teknisk, och passar mig bättre än Anderstorp. Jag siktar på seger i båda juniorheaten men också att jag kommer högt upp i riksmästerskapet.

Filip Engdahl, #23, har mer eller mindre fått börja om från början med inställningarna på bilen efter att ha uppdaterat alla delar. När han väl hittar rätt med inställningarna bör farten bli ännu bättre än i fjol.

Filip Engdahl är trea i tabellen efter premiären, men på samma poäng som Nicke Svensson. Han fick med sig en andra- och en tredjeplats från Anderstorp. För Filip har under vintern fått ordning på bilen men det har paradoxalt nog inneburit att han har haft svårt att hitta rätt inställningar.

– Som bilen fungerade i fjol ställde vi in den för att kompensera för det som var fel på den, säger Filip. Nu när allt är bytt på bilen och den fungerar som den ska fungerar inte de inställningarna längre och vi hade svårt att få till tester under försäsongen. Jag var sjuk i Ljungbyhed och på Gelleråsen var vädret oberäkneligt.

Filip är kanske den av juniorerna som har mest fart att hitta om han bara får till inställningarna på bilen.

– Jag har kört nästan en halvsekund snabbare i Anderstorp förut och bilen var nästan okörbar. Det gäller att vi får ordning på inställningarna så fort det går, då kan vi vara med i mittfältet och slåss.

Julia Eliassons mål är att knappa in på ligan framför. Det är en tuff uppgift med tanke på att de andra juniorerna har en hel säsongs erfarenhet att luta sig mot men Julia har inte valt att vara med för att delta – hon vill bli en vinnare!

Fyra i juniortabellen ligger Julia Eliasson. Det blev ingen pallplats i premiärhelgen för Julia, som gör sin första hela säsong i klassen, men kanske kan den komma i helgen.

– Det ska bli roligt att köra på Gelleråsen, det är en bana jag har lagt många varv på och jag hoppas på att jag har nytta av det, säger Julia. Att kunna vara med och fajtas i mitten av fältet känns som ett rimligt mål. Jag vill komma längre upp den här helgen.

Helgens tävlingar från Gelleråsloppet kan ses direkt via www.svenskbilsporttv.se eller V8 Thunder Cars Facebook-sida, www.facebook.com/V8ThunderCars. Mer information om Gelleråsloppet hittar du här: www.gellerasen.se/event/gellerasloppet/.


Livestreaming Gelleråsloppet 4 juni

Heat 1:

 

 

 

 

 

 

Heat 2: