Inför Gelleråsloppet

Efter V8 Thunder Cars-premiären i Anderstorp rullar cirkusen vidare till Gelleråsen Arena där Gelleråsloppet ska avgöras i helgen. I mästerskapsledning befinner sig Christoffer Bergström efter en seger och en tredjeplats, tvåa är norrmannen Stein Frederic Akre, trea och tvåa senast, tätt följd av Tommie Eliasson som tog hem segern i det andra heatet på den småländska mossen.

Dennis Strandberg avverkade flera säsongers otur i säsongspremiären. Nu är det nästan statistiskt omöjligt att det ska kunna gå åt skogen.

I helgen kommer det att bli strid om tusendelarna när kvalet ska avgöras, åtminstone att döma av de inofficiella testtider som avverkades på Gelleråsen förra veckan och det saknas inte utmanare bakom de tre i toppen. Ett av de starkaste namnen, den tvåfaldige mästaren Dennis Strandberg, kvalade i topp i Anderstorp men gick poänglös från helgen efter att ha tvingats bryta i slutskedet av båda heaten. Revanschsugen är bara förnamnet!

Conny Brorsson, som brukar avsluta säsongerna bättre än han börjar dem, fick en riktigt bra start på säsongen – vart ska detta sluta?

Conny Brorsson fick den öppning på säsongen som han har letat efter de senaste åren. Ofta lite för het på gröten i premiärerna såg Conny den här gången till att köra in som trea och femma. Därmed intar han fjärdeplatsen i tabellen inför Gelleråsloppet. Nu är det läge att öppna på spjället och utmana om segern.

Andreas hade inga problem att tända till inför premiären i Anderstorp, det var värre för motorn som inte gav vad den skulle.

En annan tvåfaldig mästare, och en regerande sådan, Andreas Nilsson, hade en relativt lågmäld helg i premiären men om den utgör lägstanivån för säsongen, då är det pallplats nästa – det blev två fjärdeplatser för Andreas i Anderstorp och han står på en stabil poänggrund i tabellen.

Charbel Jomha dök upp från ingenstans och utmanade i toppen – nu är konkurrenterna förvarnade.

Två nya namn som stack ut i premiären var Charbel Jomha och Jonathan Engström. Charbel, som närmast kommer från Legends Cup, ligger sexa i tabellen efter att ha blivit femma i det första heatet, och sexa i det andra – snacka om debut – och Gelleråsen är en bana Charbel har kört många varv på i Legends.

Jonathan Engström har en kostym att fylla – pappa Tomas har tagit hem sex titlar i Camaro Cup och V8 Thunder Cars.

Jonathan Engström visade att han hör hemma i den absoluta toppen genom ett bra kval, och en fin åttondeplats i det första heatet, men det hade kunnat blivit mycket mer om inte kopplingen hade ställt till problem i båda heaten. Jonathan kör i juniorklassen och där kommer han att utmanas av Linus Holgersson som toppar tabellen. Linus kommer att göra precis allt för att hålla Jonathan bakom sig.

Den regerande juniormästaren Linus Holgersson visade varför han är regerande juniormästare – det blev en seger och en andraplats i premiären!

Anders Gustavson, som kör i Super Star-klassen knackar på dörren till de riktigt bra placeringarna och han har kört på riktigt snabba tider på Gelleråsen och ska inte räknas bort. Här finns kapacitet för att ta sig till Q2 om han kör in bland de sex främsta i Q1.

Gustav Berggren lämnar plats för Isac Aronsson som kommer på utsidan – med bilen i ordning blir det kanske inte lika enkelt att passera Gustav på Gelleråsen.

Flera förare hoppas på revansch efter premiären i Anderstorp. Isac Aronsson hade tekniska problem som hängde i ända till det sista heatet. Där visade han bra fart och blev tvåa i juniorklassen efter en bra uppkörning. Super Star-föraren Per-Olof Selerup visade väldigt bra form på det inofficiella testet på Gelleråsen förra veckan och kan mycket väl slå till i helgen. Robert Möller är alltid god för placeringar bland de tio första. Julia Eliasson tog två fina tredjeplatser i juniormästerskapet i Anderstorp och hon gör stadiga framsteg och knackar på dörren till topp tio. Dennis Jurlestam, som vare sig är junior eller kvalificerad i Super Star, kämpar på. När allt stämmer är även han en kandidat till poängplats.

Dennis Jurlestam har visat förr att han har häng på topp tio när allt stämmer. Kanske är det dags i Gelleråsloppet!

Junioren Gustav Berggren, som gör sin första hela säsong i V8 Thunder Cars, hade tekniska problem mest hela helgen. Bilen är nu testad och fungerar som den ska och Gustav har alla möjligheter att göra sig själv rättvisa. Håkan Sjöman, Ronny Olsson och Johan Blomgren (som inte körde premiären) kämpar om placeringarna i Super Star-klassen, en pallplats är inte utom räckhåll för någon av dem om alla pusselbitar ramlar på plats. Johan Sommevie är kanske inte en pallkandidat i Super Star ännu men han kämpar på för att ta sig tillbaka till den form han visade i slutet av 2022.

Följ hela helgen från Gelleråsloppet här: www.v8thundercars.com/the-race-is-on