Holgersson i juniortopp efter tuff premiär

Den regerande juniormästaren Linus Holgersson öppnade upp poängkontot för årets säsong med en rejäl summa poäng. Med en andraplats och en seger leder han juniormästerskapet efter premiären i Anderstorp i helgen men Linus var ändå lite moloken trots framgångarna.

– Vi är inte helt nöjda med första tävlingen, säger Linus som hade tekniska problem i det första heatet.

– Farten i det andra heatet var bättre men det finns mer att hämta. Det känns ändå bra och vi tar med oss det positiva från den här helgen och blickar framåt. Målet är att ta hem juniormästerskapet och vara med i topp sex – och det blir inte det lättaste.

Isac Aronsson, Linus Holgersson och Julia Eliasson firade på prispallen efter Heat 2.

Tvåa i tabellen ligger Jonathan Engström som presenterade sig direkt som en utmanare om juniortiteln genom att kvala in som sexa i Q1. Jonathan körde in som sjua totalt i det första heatet vilket räckte till för juniorsegern. I det andra heatet fick Jonathan starta från depån utan koppling, den rasade i det första heatet. Jonathan gjorde en fin uppkörning genom fältet, slutade fyra i juniorklassen, och fick ta emot pris av Swetown som Driver of the Race Heat 2.

Juniorlandslagsmannen Jonathan Engström imponerade i sin V8TC-debut och blev belönad med Driver of the Race Heat 2 efter en fin uppkörning genom fältet.

– Det gick fantastiskt bra, målet var ju topp tio inför helgen och det är ett riktigt starkt startfält i år, säger Jonathan. Konkurrensen är stentuff och topp åtta kan vinna race. Det här var bara början för mig och det kommer att gå snabbare för varje gång i bilen. Karlskoga kommer att bli roligt och det kommer att bli väldigt tajt i toppen.

Trea i juniortabellen efter två tredjeplatser är Julia Eliasson. Julia visade att hon fortsätter att ta nya steg i utvecklingen. I det första heatet slutade hon på en fin elfteplats totalt och i det andra blev hon tolva.

Julia Eliasson bemästrade det hala underlaget på Scandinavian Raceway och kunde åka hem med två pallplatser i bagaget.

– Det var halt och bilen var inte riktigt var jag ville ha den, säger Julia. Det är tuff konkurrens och jag är jättenöjd med två tredjeplatser.

Isac Aronsson fick inte riktigt chansen att visa vad han går för den här helgen. Tekniska problem plågade honom under både kval och det första heatet. I det andra fick han äntligen upp farten och klättrade upp till en elfteplats efter att ha presterat riktigt bra varvtider.

Det blev en strulig inledning på helgen för Isac Aronsson men när väl bilen kom i ordning visade han att det inte saknas något bakom ratten.

– Vi fick ihop allting och bytte en jädra massa delar på bilen och då gick det, sade Isac efter det andra heatet. Vi hade rätt bra fart och hade kommit ännu högre upp om vi inte hade fastnat lite.

Gustav Berggren gjorde ett par besök utanför banan men visade ändå att han har farten att vara med och utmana om pallplatser i juniormästerskapet.

Gustav Berggren hade en strulig helg. Han tvingades bryta båda heaten men av de inhopp Gustav har gjort tidigare i klassen så lär han vara med och slåss om poängen framöver.