Gustav Berggren går för full säsong i V8 Thunder Cars 2024 

#5 Gustav Berggren, Springfield Racing

Efter inhopp under säsongen 2020 och 2021 är det nu dags för full satsning i V8 Thunder Cars 2024 för den Åhus-bördiga Gustav Berggren, 22 år. Gustav har troligen startfältets kortaste CV då erfarenheten, i princip, är begränsad till en tävlingshelg 2020, och en 2021, båda på Ljungbyheds Motorbana. En fjärdeplacering i såväl kval som race 2022 gav mersmak och väckte tanken på att ge det en chans på riktigt med full säsong. Jobbet inom Försvarsmakten har tidigare varit svårt att kombinera med en seriös satsning men nu har möjligheten äntligen seglat upp. 

– Jag hade ambitionen att köra full säsong redan förra året men fick inte riktigt ihop schemat på ett nog bra sätt. Ska man ge något en chans så ska man göra det på riktigt, inga halvmesyrer, säger Gustav Berggren. Det kommer att visa sig snabbt hur jag står mig i konkurrensen och förhoppningsvis går det åt rätt håll.

Gustav på väg mot en fin fjärdeplats i det andra heatet på Ljungbyhed – året är 2021.

Under hösten 2023 genomförde Gustav ett par testdagar med goda resultat. Ingenjör och förarcoach var nöjda med vad de såg. Förarcoachen, Alexander Graff, är välkänd hos den svenska och europeiska V8-publiken och räknas som Sveriges mest meriterade förare i genren med SM-guld i V8 Thunder Cars 2016 såväl som raceseger i NASCAR Euro series på meritlistan.

Alexander Graff ger Gustav Berggren tummen upp – här väntar Alexander på start i Ljungbyhed. Säsongen slutade med en mästartitel i V8 Thunder Cars.

– Det var på tiden det löste sig att få Gustav bakom ratten en hel säsong. Det var en del ögonbryn som reagerade speciellt efter racet 2021. Jag kan inte vara mer än nöjd över vad som presterades på testdagarna. Även om det är en bana han kände väl till så var tidsdifferensen mellan oss liten nog att utgöra en varningssignal till övriga förare, säger Alexander Graff. 

I V8 Thunder Cars 2024 tävlas det, förutom riksmästerskapstiteln, även om en juniortitel. Med de redan anmälda juniorerna, tillsammans med de som ryktas tillkomma, lär kampen bli hård om inte den hårdaste och svåraste juniortiteln att vinna inom svensk racing 2024.