Final för Julia Eliasson och Young Driver Programme

Julia Eliassons debutsäsong i V8 Thunder Cars närmar sig sitt slut. I helgen avslutas mästerskapet med Grande Finale på Mantorp Park och det innebär också att Julia gör sin sista tävling som deltagare i V8 Thunder Cars Young Driver Programme, det ungdomsprogram som syftar till att hjälpa unga talanger att ta ett kliv upp i racingkarriären.

– Det har varit mycket att lära sig det här året och det har varit väldigt roligt, säger Julia. Jag känner att jag har utvecklats för varje tävling och det ska bli jättekul att få köra finalen.

Peter Möller, mannen bakom V8TC Young Driver Programme.
Peter Möller, mannen bakom V8TC Young Driver Programme.

V8 Thunder Cars Young Driver Programme är en satsning som initerades av Peter Möller redan i fjol då Kristoffer Norling satt bakom ratten på hans Chevrolet Camaro. Peter, som har dragit sig tillbaka från aktivt tävlande ville göra något för klassen och till i år utvecklades samarbetet ytterligare genom att Performance Automotive som driver V8 Thunder Cars har klivit in som partner. Julia har fått låna Peters bil men har fått stå för driftkostnaderna själv.

– Det har varit väldigt roligt att följa Julia och hennes utveckling, säger Peter Möller. Julia har verkligen tagit chansen att lära sig klassen både på och vid sidan av banan och hon har varit en väldigt bra representant för Young Driver Programme. Jag hoppas att de här erfarenheterna har gett henne bättre möjligheter att stå på egna ben i V8 Thunder Cars.

Det skadar inte att ha en av fältets snyggaste bilar när det ska jagas sponsorer!

För Julia har möjligheten att kliva in i V8 Thunder Cars genom Young Driver Programme förbättrat chanserna att kunna köra serien i framtiden.

– Det har det verkligen gjort, säger hon. Peter har verkligen ställt upp och Young Driver Programme är jättebra för att komma in i klassen. Det är en väldigt rolig klass med en familjär känsla i depån där alla hjälps åt när det behövs. Jag fått lära känna folk runt klassen och de sponsorer som jag har haft med i år har fått se hur mycket exponering de får vilket gör att jag hoppas på ett fortsatt samarbete med dem.

Julia tillsammans med Anders Conradzon, Performance Automotive, Stig Sjöberg och Joakim Tärnström, ordförande för V8 Thunder Cars förarförening.

I Young Driver Programme ingick även uppdrag att representera V8 Thunder Cars, bland annat på förlaget Albinsson & Sjöbergs femtioårsfirande i Karlskrona för ett par veckor sedan. Julia fick vara med och dela ut förarföreningens hederspris Kaj Hilding Award till förlagets grundare Stig Sjöberg.

– Det var ett väldigt fint evenemang och det var roligt att så många kom fram och ställde frågor och tittade på bilen, säger Julia. Det var också hedrande att få vara med på utdelningen av hederspriset.

Sten Jarl hjälpte Julia att komma till start när V8 Thunder Cars besökte Anderstorp i fjol. Där påbörjades resan till V8TC Young Driver Programme.

Nu väntar en lång vinter där Julia och hennes familj ska försöka få ihop allt som behövs för att kunna köra nästa säsong.

– Vi har redan påbörjat arbetet med att komma till start nästa år och det här året har verkligen förbättrat förutsättningarna för det, avslutar Julia.