Linus eller Filip – nu ska juniorfajten avgöras

Årets juniormästerskap har varit en lång tvekamp mellan Filip Engdahl och Linus Holgersson. Ledningen i mästerskapet har skiftat efter varje helg, när den ene har kört bra har det gått sämre för den andre. Nu väntar Grande Finale på Mantorp Park och frågan är om ledningen ska skifta en gång till eller om Filip Engdahl ska behålla ledningen.

Filip Engdahl har blicken riktad mot juniortiteln i V8 Thunder Cars.

– Det är mellan oss två det står men får vi ihop alltihop känner jag mig rätt säker, säger Filip. Linus är en tuff motståndare och han har hemmabana så jag säger inte att det kommer att bli lätt.

Linus inledde säsongen på topp med två segrar – ska han också avsluta den på topp?

I årets premiär i Anderstorp inledde Linus Holgersson med två segrar i juniorklassen och sedan dess har det blivit tre till. I mästerskapet fattas det bara tre poäng upp till Filip. Filip har 209 poäng mot Linus 206 poäng.

– Jag ska försöka ge allt och lite till, säger Linus. Jag och Filip har åkt jämnt hela året och han har stora möjligheter i helgen men jag strävar förstås efter att ta hem det.

För Linus utgör årets säsong ett rejält lyft jämfört med i fjol. Då hade Linus problem att få till det och det var inte förrän mot slutet av säsongen som han började visa den fart han har kapacitet för.

Närkontakt med Robert Möller kostade Linus värdefulla poäng på Gelleråsen.

– Skillnaden mot i fjol är som natt och dag, säger Linus. Vi hade en del tekniska problem i fjol men efter att vi fixade till det har farten kommit och jag känner mig bekväm i bilen. Vi hade lite oflyt i år på Gelleråsen och på Ring Knutstorp senast men jag litar på bilen.

Filip Engdahl har haft en säsong liknande Linus. När det har gått bra för Filip har det gått sämre för Linus och vice versa. Enda gången de två har kämpat om placeringarna man mot man ute på banan var i Falkenberg och då slutade det med närkontakt.

Enda tillfället då Filip Engdahl (#23) och Linus Holgersson (#33) har slagits om samma plätt asfalt. Det slutade illa för Filip.

– Mitt däck hade separerat och det var inte så mycket som krävdes för att jag skulle snurra, säger Filip som inte gör sig några surare miner efter incidenten med Linus.

– Vi får se vem som har bäst kvalfart, det kommer att avgöra rätt mycket. Oavsett vem det blir så är det en värdig vinnare. Vem som helst av oss kan vinna.

 

Tidsschema Grande Finale Mantorp Park 22-23 september

Fredag

08.30-08.50 Test
10.40-11.00 Test
16.15-16.30 Kval Q1
16.35-16.45 Kval Q2

Lördag

11.45-12.05 Heat 1
16.15-16.35 Heat 2

Heat 1: https://youtube.com/live/zT_4FF0BKYQ?feature=share
Heat 2: https://youtube.com/live/ndHe71biriY?feature=share