Efter kraschen – Per-Olof Selerup redo för Grande Finale

En rännil med vatten som strömmade nedför asfalten i utgången av den första kurvan väntade på sitt offer när det andra V8 Thunder Cars-heatet skulle avgöras på Ring Knutstorp. Banan var torr i övrigt men just i den där utgången var det många förare som fick ett släpp. Inget som vållade några större problem – tills Per-Olof Selerup fick en sladd – och en retursladd som skickade honon hårt in i betongmuren.

– Det var ett rent förarmisstag och det är sådant som får skrivas på rookie-kontot, sägter Per-Olof. Jag får ta med mig det här och lära mig av det. Sådant som händer och till nästa gång vet jag.

Trots att smällen var hård klarade sig Per-Olof bra. Han kunde kliva ur bilen för egen maskin och blev snabbt väl omhändertagen av räddningspersonalen som var snabbt på plats.

Gamla roadracingförare är av hårt virke. Per-Olof Selerup är inget undantag. Nu ska det köras på finalen!

– Ont krut förgås inte så lätt, säger Per-Olof. Bilen är byggd med den säkerhet som behövs om man gör sådana här misstag. Jag satt säkert och det var rätt odramatiskt från mitt perspektiv men det kändes ändå tryggt att sjukvårdspersonal och ambulans var snabbt på plats.

Per-Olof kunde kliva ur bilen för egen maskin. Sedan böev han väl omhändertagen av banans sjukvårdspersonal.

Bilen såg inte vacker ut efteråt och det fanns farhågor om att Grande Finale på Mantorp Park om två veckor skulle vara i fara, men efter en närmre inspektion visade det sig att skadorna inte var så farliga ändå.

– Det är inte så farligt med bilen, fronten måste bytas men bromsar, stötdämpare och ram klarade sig bra. Det är mest kosmetiskt. Det är bra kvalitet på den här bilen.

Det såg mycket värre ut än vad det var – V8 Thunder Cars-bilarna är byggda för att vara säkra. Det som skuile ge med sig gav med sig – resten klarade sig bra.

Nu ska bilen skruvas ihop till finalen och Per-Olofs mekaniker, Simon Johansson, Hugo Åkesson och Robin Ambrosi kommer att få svettas ordentligt.

– Mina mekaniker gör ett fantastiskt jobb och nu ser jag verkligen fram emot finalen, avslutar Per-Olof.

Grande Finale på Mantorp Park avgörs den 22-23 september. Då har Per-Olof chansen att utmana i Super Star-klassen där han för närvarande ligger trea i mästerskapstabellen.