Early Bird-succé för V8 Thunder Cars – stort antal anmälda redan nu

När Early Bird-erbjudandet för anmälan till V8 Thunder Cars-säsongen 2024 gick ut igår var det ett överraskande stort antal deltagare som hade inkommit med anmälan. Hela sjutton deltagare hade valt att utnyttja rabatterbjudandet på anmälningsavgiften och Anders Conradzon, som driver V8 Thunder Cars på förarföreningens uppdrag gläds åt intresset för serien.

– Vi får gå tillbaka till starten för V8 Thunder Cars-eran för att hitta ett lika stort antal anmälda deltagare så här tidigt före säsongsstarten, säger Anders. Vi har ökat antalet deltagare för varje säsong som har gått de tre senaste åren och den trenden fortsätter.

Det ökande intresset har sina förklaringar i ett idogt arbete med att utveckla mästerskapet, tror Anders.

– Vi har jobbat målmedvetet med att göra serien mer attraktiv för både deltagare och publik och det har märkts att vi har flyttat fram våra positioner i svensk racing. Vi fortsätter att utveckla serien, till nästa år är det klart att vi kommer att livestreama alla tävlingar men vi skapar också nya upplevelser för publiken på plats. Vi är på uppgång!

Med sjutton deltagare säsongsanmälda redan nu ser det med andra ord ut att bli ett stort startfält. Fler kan komma att ansluta innan anmälningstiden går ut i vår.

– Det är flera deltagare som jobbar på att komma till start nästa år som inte har hunnit anmäla sig än och jag är säker på att några av dem kommer att lyckas. Att vi redan nu kan tala om hur många som är anmälda stärker deras chanser att få ihop ett paket för nästa år. Dessutom kommer det att tillkomma ett antal deltagare som kör enstaka race.

Den 3-4 maj nästa år, på Scandinavian Raceway i Anderstorp, är första chansen att se det nya startfältet i V8 Thunder Cars utmana den tvåfaldige mästaren Andreas Nilsson om riksmästerskapstiteln.