Dubbel-Conny slog till på Ring Knutstorp

Äntligen släppte det för Conny Brorsson. Efter ett fenomenalt kval i regn, favoritunderlaget, startade Conny från första startruta i båda V8 Thunder Cars-heaten som kördes på Ring Knutstorp under fredagen – och han lyckades omvandla sitt utgångsläge till två segrar.

Conny Brorsson, Conny Olsson och Madde Lewitas Ohlsson firade segrarna!

– Det här händer bara en gång i livet, sade Conny efter målgången av det andra heatet.

– Dubbel pole och dubbel-seger hör inte till det vanliga. Vi har haft det lite på gång men haft otur. Jag kände redan i Falkenberg förra tävlingen att vi är på gång och nu satt det. Det här känns extremt bra.

Tommie Eliasson på jakt efter Andreas Nilsson. Något varv senare stod Andreas i grusfållan och Tommie seglade iväg mot fjärdeplatsen – och en uteslutning.

Bakom Conny utspelade det sig ett mästerskapsdrama. Ledande Andreas Nilsson hade en hård fajt med tabelltvåan Tommie Eliasson om fjärdeplatsen på slutvarven av det första heatet. Tommie försökte sig på en omkörning som slutade med en parkering i gruset för Andreas – och uteslutning från heatet för Tommie efter en inlämnad protest.

– Jag är lite matt, jag har inte bearbetat den här tävlingen än, sade en bedrövad Tommie efter det andra heatet där han körde in på en fjärdeplats framför Andreas.

– Det känns sådär att jag och Andreas gick ihop i det första heatet men det var inget jag kunde göra i den situation jag befann mig.

Per-Olof Selerups bil såg inte vacker ut efter smällen – Per-Olof kunde själv kliva ut för egen maskin och låter meddela att bilen ska ut på banan igen till finalen!

I det andra heatet, som flaggades av i förtid efter att Per-Olof Selerup gått av banan, tog sig Tommie in på en fjärdeplats, före Andreas men sammantaget innebär det att han inte plockade in mer än två poäng – om inte hans överklagan av domslutet går igenom.

– Nu tog vi in ett par poäng på Andreas i det andra heatet och hur mycket det skiljer till finalen vet vi inte ännu.

Det blev till att plocka lecakulor efter Heat 1 för Andreas Nilsson.

För mästerskapsledande Andreas Nilsson blev det hans resultatmässigt sämsta tävling för året. Noll poäng i det första heatet och bara tio i det andra.

– Det blev ingen vidare tävling, sade Andreas. Vi får ladda om och komma tillbaka på Mantorp. I det andra heatet började farten komma, men jag blev lite uttryckt på utsidan i startkurvan och halkade ned men sedan började jag komma ifatt. Det var synd att vi inte fick köra klart heatet.

Inför finalen, dit Andreas kom med en guldmålad bil efter att ha säkrat segern i mästerskapet redan i föregående tävling, ligger han nu 31 poäng före norrmannen Stein Frederik Akre och det är 54 poäng att köra om.

– Det är långt ifrån avgjort men om vi gör vårt jobb ska vi kunna ta det.

Efter sju andraplatser tyckte Stein Frederic Akre att det var dags att bryta trenden – med en tredjeplats.

Den som plockade mest poäng av de förare som slåss om titeln var norrmannen Stein Frederic Akre. Med en andra- och tredjeplats tog han sig förbi Eliasson i mästerskapstabellen och ligger nu 31 poäng bakom Andreas Nilsson med 54 poäng kvar att köra om och han kommer att komma laddad till finalen.

– Det är bra, nu avgörs det i finalen, sade Stein Frederic. Nu kan han inte komma med sin guldmålade bil som han gjorde förra året. Vi ska satsa allt, då ska det gå så att det sprutar glasfiber!

När Christoffer Bergström är glad är det ingen som slår honom!

Christoffer Bergström, som normalt kör i Porsche Carrera Cup Scandinavia, stod även han på pallen i båda heaten. Med en tredje- och andraplats gjorde han ett skutt uppåt i tabellen och avancerade till en åttondeplats i mästerskapet. Christoffer var mycket nöjd efteråt.

– Det var jättekul att få komma hit, vi gjorde ett bra test, i kvalet hade vi lite motorstrul men uppkörningen i det första heatet från femte startruta var fantastisk, sade Christoffer. Vi hade bra fart även i det andra heatet och jag kände att jag var på väg ifatt Conny när heatet avbröts.

Filip Engdahl hade bra fart på bilen – två segrar i juniormästerskapet och nu toppar han tabellen.

I juniormästerskapet avgick Filip Engdahl med segrarna och inför finalen toppar han tabellen med tre poäng före Linus Holgersson. Mantorp Park är hemmabana för Linus och publiken kan se fram emot en riktigt tuff fajt mellan de två om juniortiteln. Julia Eliasson hade en tuff helg. Problem med styrningen gjorde att hon missade testet, och under kvalet regnade det – tuffa förhållanden för en rookie. Men Julia bet ihop och körde i mål som trea i båda heaten.

Anders Gustavson och Robert Möller fick kliva upp på pallen som tvåa och trea efter Christoffer Bergström i båda heaten.

I Super Star dominerade Christoffer BErgström men Anders Gustavson var inte långt efter. Äntligen fick Anders till kvalet och startade femma och sexa. I det första heatet slutade han fyra, hans bästa resultat hittills i V8 Thunder Cars och i det andra blev han sexa. Det gav honom två andraplatser i Super Star och med det har han en ointaglig ledning i kategorin. Robert Möller fick kliva upp på pallen två gånger som trea och befäste sin andraplats i Super Star. Per-Olof Selerup, som ligger trea, har en bra bit upp till Robert och med en kraftigt demolerad bil i verkstaden ligger nog prioriteten på att komma till start. Håkan Sjöman gjorde sin bästa tävling för året, körde in på en sammanlagd åttondeplats i det första heatet och tog totalt två fjärdeplatser i Super Star.