Dramatiskt kval till Gelleråsloppet

Efter en av de mest intensiva kvalsessioner som har avverkats i V8 Thunder Cars på många år avgick de dubbla mästarna Andreas Nilsson och Dennis Strandberg med varsin seger. Nilsson var snabbast i Q1 medan Strandberg tog hem Q2 på en upptorkande bana där placeringarna växlade för varje varv som avverkades.

– Nu är vi tillbaka där uppe, sade Andreas, som ju för ovanlighetens skulle inte var med i toppen i säsongspremiären.

– Vi hade lite teknikstrul i Anderstorp, nu vore det härligt med tre segrar men det är ett oerhört tufft startfält, det är bara att se hur placeringarna växlade under Q1.

Dennis Strandberg slår hål i luften för Tommie Eliasson

Strandberg lyckades inte ta sig in i Q2 förrän i sista stund. Med någon minut kvar tog han sig upp på tredjeplatsen efter att ha legat utanför topp sex under merparten av passet.

– Det tog många varv att bygga upp förtorende för bilen men jag hittade tid hela tiden, sade Dennis. Det var bara att lägga varv och det funkade. Jag är sjukt nöjd.

I morgon har Dennis chansen att göra det han  förnekades i Anderstorp när bilen gav upp på slutvarven i båda heaten.

– Det är bara att gå för seger, jag har inget att förlora och allt att vinna. Jag måste komma i fatt de där framme.

Charbel Jomha pressar Robert Möller, kvalelva, i jakten på varvtider

Charbel Jomha, debutanten i V8 Thunder Cars, imponerade återigen med två starka kvalinsatser. Charbel blev tvåa och trea i de båda passen och han utnyttjade sin lokalkännedom till max genom att hitta grepp där konkurrenterna hade problem. Men Charbel var ändå inte helt nöjd efteråt.

– I Q1 fick jag inte till slutvarven, jag fick trafik och blev tvåa. Jag gjorde ett rookie-misstag i Q2, skulle bygga på värme men däcken tog slut.

Mästerskapsledande Christoffer Bergström gjorde två stabila kval utan att sticka ut. En femte- och fjärdeplats ger honom goda förutsättningar att kunna försvara mästerskapsledningen i morgondagens båda heat.

Christoffer Bergström höll krutet torrt under kvalet och har alla möjligheter att försvara sin mästerskapsledning i morgon.

Snabbaste junior, för andra gången i rad, blev Jonathan Engström. Den här gången hade inte Jonathan problem med kopplingen och han kunde göra sig själv rättvisa under svåra förhållanden. Det här var första gången Jonathan körde bilen i regn och på upptorkande bana. Jonathan slutade femma och fyra.

I juniorklassen visade Linus Holgersson, som ju leder mästerskapet, och Isac Aronsson framfötterna. Tidvis var de med i topp sex men båda halkade ned till en sjundeplats (Isac) och en åttondeplats. De var båda före mästerskapstvåan Stein Frederic Akre som slutade på en niondeplats.

Linus Holgersson gjorde ett starkt kval även om det inte räckte ända till Q2.

Tommie Eliasson, som imponerade med seger i Anderstorp, visade att han har fått bukt med sin akilleshäl, kvalfarten. Det blev visserligen inte någon placering i topp tre, men väl två sjätteplatser. Men en avåkning i Q1 gjorde att Tommie tappade kylning och förmodligen gick motorn varm i Q2 och det var ett team med bekymrade miner som rullade tillbaka bilen i depån efter kvalet.

Fin tia i kvalet blev Per-Olof Selerup som därmed var kvaltvåa bland Super Star-förarna. Conny Brorsson, som normalt brukar höra till topp fem, i synnerhet i regn, kvalade inte in bättre än tolva, långt under hans kapacitet.

Alla resultat hittar du här!