Dennis Strandberg gör comeback – jagar sin tredje titel

#4 Dennis Strandberg, Snake Pit Garage

Den dubble riksmästaren i V8 Thunder Cars, Dennis Strandberg, är klar för start i årets mästerskap. Med två mästerskapstitlar i bagaget kommer den 30-årige helsingborgaren att utgöra en av förhandsfavoriterna till årets mästerskap och jakten på en tredje titel är en ambition han delar med den regerande mästaren Andreas Nilsson.

– Det är bara en som kan vinna och jag vet vem jag håller på, säger Dennis. Det kommer att bli tufft men jag kommer att bjuda upp till dans.

Men det är inte bara Andreas Nilsson som Dennis kommer att ha att tampas med. I startfältet finns namn som Christoffer Bergström, som kommer tillbaka till V8TC efter några år i Porsche Carrera Cup Scandinavia, och fjolårstvåan Tommie Eliasson som gjorde stora framsteg förra säsongen.

Anderstorp 2022 – Dennis var först ut att gratulera Andreas Nilsson till hans första riksmästerskapstitel i V8 Thunder Cars.

– Mästerskapet är starkare än under pandemiåren då jag körde och de andra har hunnit köra två säsonger sedan dess, fortsätter Dennis. Men jag har slagit dem tidigare och jag kan slå dem igen.

Dennis körde V8 Thunder Cars under säsongerna 2020 och 2021 och tog hela tretton segrar, varav åtta på raken under den sista säsongen. Efter de två mästerskapstitlarna kände Dennis för att prova på STCC igen, något han gjorde redan 2017. Men den här gången uteblev resultaten efter en frustrerande säsong i en bil som inte gick som Dennis ville och i fjol stod han över allt tävlande.

Dennis kämpade på i STCC under 2022, som här på Ring Knutstorp där han körde in på två tiondeplatser i de tre heat som avverkades.

– Det var ett turbulent år i STCC, suckar Dennis. Efter att ha stått på sidlinjen i fjol är jag sjukt motiverad att få komma tillbaka och slåss om en tredje titel i V8 Thunder Cars.

Fram till säsongsstarten letar Dennis personal till teamet men han är inte orolig. Han körde med väldigt små medel under sina segersäsonger och han är beredd på att ta sig an utmaningen.

Dennis kom till Grande Finale på Mantorp Park 2021 med startnumret i guld – titeln var säkrad redan i föregående tävling men Dennis vilade inte på lagrarna och tog en seger och en tredjeplats som grädde på moset.

– Det blir jag, sambon och mina tre barn som får göra jobbet i depån, skrattar Dennis. Efter Anderstorp ansluter pappa, han ska hjälpa min lillebror i Volvo Original Cup som körs samma helg som vår premiär.

Den 20 april är det officiellt test på Falkenbergs Motorbana och då kommer konkurrenterna att få svar på om Dennis Strandberg är i samma farliga form som 2020 och 2021. Sedan väntar premiären i Anderstorp den 3-4 maj.