Bergström kung av Gelleråsen

Christoffer Bergström stärkte sin mästerskapsledning i V8 Thunder Cars efter att Gelleråsloppet avgjordes i helgen. Med två segrar och en sjundeplats kunde han dryga ut ledningen till den nye tvåan i tabellen, den regerande mästaren Andreas Nilsson som körde hem tre pallplatser den här helgen. Tommie Eliasson tog den återstående segern i det andra heatet och följde upp det med en tredjeplats i det avslutande heatet. Bergström är förstås nöjd med helgens facit och mästerskapsledningen.

Christoffer Bergström hade anledning att vara glad. Det blev två nya segrar av tre möjliga på Gelleråsen.

– Det är inget jag hade förväntat när jag kom tillbaka till klassen, säger Christoffer som har kört Porsche Carrera Cup Scandinavia de senaste åren.

– Jag har åkt många år och det är otroligt stort att leda mästerskapet och att kunna hålla den här farten – det är fantastiskt.

Andreas Nilsson fick inte med sig någon seger hem, men väl tre pallplatser.

Andreas  Nilsson gjorde ett bra kval och startade från första startled i alla tre heaten men han hade svårt att komma iväg från startlinjen och förlorade viktiga placeringar. I det första heatet blev Andreas tvåa efter att ha halkat ända ned till sjätteplatsen, i det andra fick han kämpa sig till en tredjeplats och han avslutade sedan med en andraplats till. Trots att Andreas förlorade segerchanserna redan i starten var han ändå nöjd med helgen.

– Jag hade kopplingsbekymmer hela helgen men det blev mycket poäng ändå. Det är lite olyckligt att det är just Bergström som är före, men vi ska se till att ta starterna nästa gång. Farten har vi och det känns otroligt bra.

Tommie Eliasson försvann ur det första heatet i ett rökmoln.

Tommie Eliasson gjorde som i premiären i Anderstorp – öppnade med en nolla i poängkolumnen. Denna gång var det efter en incident med Dennis Strandberg som körde in i Tommie bakifrån. Men Tommie kom igen. I det andra heatet slog han sig fram från en sjätteplats till seger efter en mycket stark körning. Visserligen fich han lite hjälp på vägen när ledande Strandberg och Bergström krokade ihop men med den fart Tommie hade, är det långt ifrån otänkbart att han hade kunnat ta hem segern ändå. I det tredje heatet spräckte han sin svit med brutna lopp varvade med seger. Tommie höll en tredjeplats från start till mål.

Tommie fick revansch i det andra heatet när han tog sin andra seger för säsongen.

– Vi var snabbast på testet men sedan ställde regnet till det i kvalet där jag blev sexa, säger Tommie. Det första heatet, där jag blev avknuffad, var en nattsvart historia men segern i det andra var en skön revansch. I det tredje heatet är visade vi att vi kunde ligga tätt inpå och det kändes väldigt bra att kunna ligga på den nivån. Nu ska vi bara se till att stoppa Bergströms framfart.

Stein Frederic Akre fick en tvåa på besiktningen för bromsbortfall.

Norrmannen Stein Frederic Akre, som låg tvåa i mästerskapet efter premiären, hade en tuff helg som började med ett för honom osedvanligt blygsamt kvalresultat. Stein Frederic kvalade in som nia vilket gav honom ett tufft utgångsläge inför heaten som skulle köras. I det första heatet tappade han bromsarna och parkerade i grusfållan, i det andra kom han igen med en stark andraplats bakom Eliasson men i det tredje fick han hålla tillgodo med en femteplats. Men från sin fjärdeplats i tabellen är han långt ifrån avhängd och nästa stopp i kalendern är på Falkenbergs Motorbana då Västkustloppet avgörs, en bana där Stein Frederic har kört snabbare än någon annan i en V8 Thunder Cars-bil.

Linus Holgersson, Isac Aronsson och Jonathan Engström firade ihop på prispallen.

I juniormästerskapet var det hård kamp om poängen. Jonathan Engström övertog ledningen i tabellen med två segrar och en andraplats från den regerande juniormästaren Linus Holgersson. Den första segern räckte också till en pallplats i Riksmästerskapet, Jonathans första i hans V8 Thunder Cars-karriär. Linus Holgersson fick inte med sig någon seger i juniormästerskapet men väl två andraplatser vilket räckte för att hålla Isac Aronsson bakom sig. Isac gjorde en betydligt bättre helg än i premiären. Den här gången fungerade bilen och Isac kunde visa sin kapacitet med tre pallplatser, en av varje valör. Segern i det andra heatet var Isacs första i juniorklassen. Den återstående pallplatsen i juniormästerskapet togs av Julia Eliasson i det första heatet, en körning som räckte till en sjätteplats totalt. Imponerande med tanke på att hon startade sist.

Julia Eliasson körde riktigt bra i det första heatet. Från sista startposition till en sjätteplats.

Super Star-klassen domineras av Christoffer Bergström och Conny Brorsson, två förare som minst sagt hör till den absoluta toppen även i RM. Det blev tre nya Super Star-segrar för Christoffer medan Conny fick nöja sig med två andraplatser och en fjärdeplats. Både Robert Möller och Per-Olof Selerup körde bra. Robert blev femma totalt i det första heatet, vilket räckte till en andraplats i Super Star. Per-Olof tog två tredjeplatser i Super Star och även han fick med sig en bra skopa med riksmästerskapspoäng i bagaget. Robert intar tredjeplatsen i Super Star-tabellen med Per-Olof fyra poäng bakom.

Per-Olof Selerup hade en riktigt bra helg. Här ligger han före ungtupparna Isac Aronsson och Linus Holgersson.

Alla resultat från Gelleråsloppet: https://v8thundercars.com/resultat/resultat-2024/resultat-gellerasloppet/

Alla tabeller: https://v8thundercars.com/tabell/