Äntligen dags för Julia Eliasson

Äntligen är det dags för Julia Eliasson att ta steget in i svensk elitracing på allvar. I helgen påbörjar hon som junior sin första hela säsong i V8 Thunder Cars när det är säsongspremiär på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Och det är en laddad Julia som är redo efter en lång vinter.

– Jag är riktigt taggad, det ska bli så roligt att få dra igång, säger Julia. Det har varit så mycket runtom för att få ihop det med sponsorer och allt annat inför säsongen så det ska bli så skönt att få komma igång.

V8TC Young Driver Programme är ett initiativ startat av Peter Möller där även klassens promotor, Performance Automotive är med och bidrar. Programmet syftar till att hjälpa in unga talanger i V8 Thunder Cars.

Julia ingår i V8TC Young Driver Programme som startades av Peter Möller när han lånade ut sin bil till Kristoffer Norling i fjol. I år är det Julia som har fått möjligheten att ingå i programmet, Peter står för bilen, men teamet får själva stå för en stor del av arbetet med att få ihop säsongen.

– Min pappa, gör väldigt mycket och är mekaniker, mamma är också med på ett hörn, säger Julia. Sedan har vi Janne och hans fru, goda vänner till familjen, och så är det min morbror som har hjälpt mig mycket med sponsorer. Ja, och sedan är det min pojkvän förstås, han håller mig lugn när jag är uppstressad och han är också en del av det hela.

Julia fick möjlighet att testa sin nya bil på Gelleråsen i varje upptänklig väderlek – en bra förberedelse inför säsongen.

För lite drygt en vecka sedan var det test på Gelleråsen och Julia fick möjlighet att äntligen testa bilen på allvar.

– Det kändes bra, jag fick känna på hur bilen fungerar i både regn och på torrt underlag. Fartmässigt finns det mer att hämta men jag kommer inte att ligga längst bak och jag tror att jag har en bra chans.

Julia blir en av fyra juniorer som slåss om juniormästerskapet.

Julia är inte så sugen på att sätta upp mål i förhållande till sina konkurrenter och det kan vara klokt med tanke på att det är hennes egentliga debut och de flesta konkurrenter har en eller flera säsongers erfarenhet att luta sig mot. Men att hela tiden förbättra sig, det är ett måste oavsett vad konkurrenterna hittar på. 

– Mycket handlar om att vinna över sig själv och att hela tiden försöka prestera bättre, att hela tiden sätta upp nya mål för sig själv, sedan är det en bonus om det går bra jämfört med konkurrenterna.

I helgen, den 12-13 maj, får Julia kvitto på hur hon står sig, inte bara mot sig själv utan även mot de övriga sjutton deltagarna som är anmälda till årets V8 Thunder Cars-mästerskap. Då står nämligen Scandinavian Raceway i Anderstorp, Anderstorp Racing Club och Porsche Carrera Cup Scandinavia som värd för V8 Thunder Cars säsongspremiär. För mer information, gå in på www.arc.nu.