Andreas Nilsson vann efter dramatik på slutvarvet

Allt såg upplagt ut för att Stein Frederic Akre skulle ta sin första seger för säsongen i V8 Thunder Cars efter att ha slutat tvåa vid fyra tillfällen – istället blev det en andraplats till efter att han tappade ledningen till Andreas Nilsson på slutvarvet efter tekniska problem. Segern var Andreas Nilsson femte för i år och han toppar nu tabellen överlägset.

– Helt grymt, jag gjorde en skaplig start och låg jämsides med Akre in i första sväng men han höll ledningen, säger Andreas. Sedan drog han en lucka och jag valde att ta hand om däcken. Akre fick problem med däcken och jag kunde ta honom på sista varvet.

Stein Frederic Akre tog kommandot i racet och såg ut att gå mot en säker seger. Istället blev det hans femte andraplats för säsongen.

En fördel med norrmän är att de tar både med- och motgångar med jämnmod. Stein Frederic Akre var inte överdrivet besviken efter målgången.

– Jag fick ett tekniskt problem, det var ett oljeläckage och ena däcket tog slut. Men jag blev tvåa och det var väl bra ändå.

Trea blev Tommie Eliasson efter ett annars utdraget race. Ett varv till och även han hade tagit sig om norrmannen.

– Jag startade femma och det kändes kanske inte så ljust med snabba norrmän och andra snabba runt omkring mig, men jag blev trea och det är jag nöjd med.

Det blev segerintervju för Linus Holgersson som återtog ledningen i juniormästerskapet efter segern.

I juniorfajten blev det dramatiskt. Regerande mästaren Nicke Svensson hade ingen tur vare sig med väder – han älskar att köra i regn – eller teknik. Ett brustet styrstag gjorde att han tvingades bryta mitt i racet. Filip Engdahl ledde juniorklassen men halkade ned till tredjeplatsen efter att ha tvingats i depå för att rätta till en slang som hade hoppat ur. Segern gick istället till Linus Holgersson som därmed övertog ledningen i juniormästerskapet före Engdahl.

 

Julia Eliasson tog för sig ordentligt ute på banan och blev utnämnd till Driver of the Race Heat 1 av Ultra Motors.

Tvåa, efter en stark körning och hårda fajter, blev Julia Eliasson, hennes bästa placering i juniorklassen hittills. Julia blev också utnämnd till Driver of the Race av Ultra Motors som sponsrade utnämningen för det första heatet.

I Super Star gick det som vanligt. Anders Gustavson tog hem segern efter att ha blivit sjua totalt. Anders startade bakom kvalsnabbe Robert Möller men lyckades ta sig om och förpassa Möller till andraplatsen. Trea i Super Star blev Johan Blomberg.