​V8 Thunder Cars och Yokohama förlänger samarbete till 2020

V8 Thunder Cars och Yokohama förlänger nu sitt sju år långa samarbete till säsongen 2020. Den japanska däcktillverkaren har levererat däck till V8 Thunder Cars sedan 2013 och parterna förlänger nu samarbetet med ett tvåårsavtal.

– Vi har ett långt och mycket gott samarbete med Yokohama som vi är väldigt glada och stolta över att kunna fortsätta med, säger Tony Bryntesson, koordinator för V8 Thunder Cars.

– Yokohama levererar däck och kunnande på mycket hög nivå och det kommer alla våra deltagare tillgodo.

Däcktillverkaren Yokohama har stor erfarenhet av att leverera däck på högsta internationella nivå inom motorsport. Bland annat har man levererat däck till VM-serien i standardvagnsracing, FIA WTCC, och FIA World Touring Car Cup.

– För oss är racing en viktig plattform, inte bara som marknadsföring utan även som testbänk för våra produkter där resultaten i slutänden kommer den vanliga konsumenten tillgodo, säger Göran Bengtsson, General Manager för Yokohama i Skandinavien.

Yokohama ligger långt fram när det gäller att minska miljöpåverkan både i tillverkningsprocesser och när det gäller den färdiga produkten.

– För oss är det viktigt att visa att vår miljöteknologi, där vi bland annat använder apelsinolja i våra däck istället för motsvarande petroleumbaserade ämnen, fungerar både i extrema sammanhang som racing såväl som i vardagen.

Samarbetet med V8 Thunder Cars har varit mycket bra och med en nöjd leverantör och nöjda deltagare så var det inte så mycket att fundera över, enligt Göran Bengtsson.

– Däcken fungerar bra för förarna, det blir rolig och bra racing där vi kan tillhandahålla en bra lösning för hela serien. Med V8 Thunder Cars kan vi också marknadsföra oss bra mot en motorsportintresserad publik. Klassen gör ett bra jobb med egna tv-sändningar och hög närvaro i sociala medier och det är ett nöje att kunna fortsätta samarbetet.