​Tätt V8 Thunder Cars-test på Gelleråsen lovar spännande säsong

Tretton av de sexton förare som är anmälda till årets V8 Thunder Cars-säsong var under måndagen på plats på Gelleråsen för det officiella försäsongstestet. Flera förare, bland annat förhandsfavoriterna Alexander Graff och Andreas Ahlberg körde på mycket snabba tider och allt talar för att kampen om SM-titeln i V8 Thunder Cars kommer att bli mer spännande och oviss än på mycket länge. 

En av av förarna som visade att han kommer att vara att räkna med var Hampus Lindkvist, 26 år från Insjön. I år driver han eget team och kom väl förberedd till testet. Han ser fram emot att vara med och utmana.

– Det kändes riktigt bra, säger Hampus som låg med tidsmässigt i testtoppen. Vi har en helt ny struktur på vår satsning i år med eget team, nya mekaniker och allt fungerade som det skulle på testet.

Förra året slutade Hampus åtta men i år är målsättningen betydligt högre satt.

– Jag ska vara med och slåss i toppen men det kommer att bli tufft med många duktiga konkurrenter.

Östersundshoppet Freddie Magnusson tillhörde även han en av de som körde riktigt fort även om han behöver hitta någon tiondel till för att vara ifatt teamkamraten i Memphis Racing, Alexander Graff.

– Vi har lite att slipa på men vi är på banan, helt klart, säger Freddie. Även om vi inte var snabbast så är vi inte långt bort. Jag tror att jag och Alexander kommer att kunna hjälpa fram varandra under säsongen.

Freddie Magnusson har tidigare visat att han kan köra riktigt fort när allt stämmer. Bland annat gjorde han ett bejublat inhopp i STCC på hemmaplan i Östersund 2013.

– Jag ska försöka ligga i topp fem i alla race, säger Freddie. Målet är att jag och Alexander ska vara etta och tvåa när mästerskapet är över, sen får vi se vem av oss som är först.

Premiären för V8 Thunder Cars körs i samband med STCC Volvo Race Skövde, den 8-9 maj.