​Superfinal med V8 Thunder Cars och TimeAttackNU.se på Ring Knutstorp

Den 15-16 september avgörs V8 Thunder Cars SM-final på Ring Knutstorp. V8 Thunder Cars, banracing med amerikanska muskelbilar möter en av de snabbast växande motorsportgrenarna i Sverige, Time Attack, en tävlingsform med rötter i den japanska tuningkulturen i en finalhelg arrangerad av TimeattackNU.se.

– Vi ser verkligen fram emot att få köra vår SM-final tillsammans med TimeAttackNU-serien som är ett mästerskap på frammarsch. Det här kommer att bli en bra korsbefruktning mellan banracing och en tävlingsform som lockar många unga bilbyggare och entusiaster. Vi kommer också att jobba för att det blir en ordentlig festivalkänsla på finalen, säger Tony Bryntesson, som representerar PMR, promotorbolaget för V8 Thunder Cars.

TimeAttackNU.se är ett mästerskap som har haft en stark tillväxt under de senaste åren med en stor exponering i sociala medier och i TV. De senaste två åren har TimeAttackNU.se producerat sitt eget livsstilsmagasin som har sänts på Viasat Motor och Viaplay med många tittare. Serien grundades 2012 och redan nu är det klart att man för tredje året i rad har ett hundratal tävlande klara för årets säsong.

– För oss är det oerhört spännande att få ta in en etablerad racingcirkus som V8 Thunder Cars i vårt evenemang då det dessutom blir ett avgörande i ett Racing-SM. Det är fantastiskt att vi har kommit så långt i utvecklingen av vårt eget mästerskap på bara några få år. Med hårt arbete och en ödmjuk attityd arbetar vi kontinuerligt med att försöka förbättra säkerheten och genomföra våra tävlingar så att det skapar ett mervärde för deltagarna. Det är med stor vördnad vi nu kan etablera samarbete med V8 Thunder Cars och ha gäster på den här nivån, säger Mikael A. Jarosinski, mannen bakom varumärket TimeAttackNU.se och producent av TV-programmen.

Senast V8 Thunder Cars besökte Ring Knutstorp var 2015, även då var det finalhelg.

– Varje millimeter på banområdet kommer att utnyttjas och det finns goda förutsättningar för en riktig folkfest. Samtidigt med V8 Thunder Cars och TimeAttack gör vi en stor satsning i övre depån med Entreprenad Live, den största entreprenadmässan i södra Sverige. Det kommer att vara många som rör sig i området, det blir en späckad helg med V8 Thunder Cars, TimeAttack och mycket att titta på – det är tre aktörer som blir större för varje år som går, säger Magnus Öhrström, VD för Ring Knutstorps Motorbana.

V8 Thunder Cars kalender för 2017 publiceras den 12 januari.

Mer om TimeattackNU.se

Time Attack är en tävlingsform som har sitt ursprung i Japan, där organiserades event för diverse motoroptimeringsföretag som lade grunden för det som skulle bli en sport.

Stora trimningsföretag som HKS, Top Secret, Mines, RE-Amemiya och JUN Auto har länge jämfört och tävlat om vem som kan bygga den snabbaste bilen, mer eller mindre utan några andra begränsningar än R-däck.

Tävlingsformen i Time Attack är enkel, först körs ett ”kvalrace” där snabbaste varv avgör vilka som går till final – där är det återigen snabbaste varvtid som avgör vem som tar hem segern. Under heaten tävlar deltagarna inte mot varandra om position över mållinjen, utan mot klockan i en stenhård men säker kamp om att sätta en enda vinnande tid.