Wernersson på poängjakt

Andreas Wernersson är på jakt. Efter en poänglös V8 Thunder Cars-premiär på Mantorp Park studsade han tillbaka rejält på Ljungbyhed och tog redan i sin tredje start sin första seger i V8 Thunder Cars. Inför Västkustloppet i Falkenberg som körs i helgen ligger Andreas Wernersson sexa i tabellen, bara tolv poäng efter ledande Alexander Graff.

– Det är kul att det är så jämnt som det är i tabellen, säger Andreas. Det blir en annan grej, det blir fler och bättre fajter när det är fler som är snabba. Det kommer att bli bra och jämna race i Västkustloppet. Det är bara att hoppas att det är jag som drar det längsta strået.

Efter premiären på Mantorp Park var det en besviken Andreas Wernersson som fick åka hem till Kvänum, en bit utanför Lidköping, utan några poäng. Efter Ljungbyhed väntade en betydligt trevligare hemresa med en seger i första heatet och en tredjeplats i det andra i bagaget.

– Det gick faktiskt bättre i det andra heatet, säger Andreas som bjöd publiken på en ruggig uppkörning från sista till tredjeplats efter att ha varit involverad i den stora startkraschen i första kurvan efter start på Ljungbyhed.

– Jag trodde aldrig jag skulle komma ifatt men det blev ett perfekt race även om jag fick lite hjälp av att Graff blev stående i det andra heatet. Man ska aldrig ge upp.

– Mantorp Park har vi släppt och efter Ljungbyhed ville jag köra Falkenberg direkt. Jag gillar banan i Falkenberg väldigt mycket och jag trivs skitbra i V8:an. Med samma känsla som i Ljungbyhed kan det gå riktigt bra. Jag siktar på dubbelseger.

Men Andreas lär inte få något gratis. Konkurrensen i årets V8 Thunder Cars-mästerskap är stenhård. Inte minst lär hans kompis och ärkerival Mattias Lindberg bjuda upp till kamp.

– Lindberg var fruktansvärt snabb där i fjol men jag har alltid gillat banan, jag tog fyra raka segrar där i fjol i Clio Cup och det har alltid gått bra för mig där, säger Andreas.

Till helgens tävlingar i Västkustloppet kommer Andreas med en liten nyhet.

– Det blir ny design på bilen, den kommer att se rätt cool ut!

Det blir något att hålla utkik efter i årets Västkustlopp – nummer 48 står det på dörren, för den som inte känner igen bilen. Tävlingarna i Falkenberg avgörs den 9-10 juli. På programmet, förutom V8 Thunder Cars, står STCC, Carrera Cup, Clio Cup, Formel Renault 1.6 och Swedish GT – det blir med andra ord en späckad racehelg i en av svensk racings verkliga klassiker, Västkustloppet.

 

Tidsschema V8 Thunder Cars 9-10 juli

Lördag

09:00-09:30 Test
12:30-12:50 Kval

Söndag

10:30-10:50 Heat 1
16:45-17:05 Heat 2

SM-tabell V8 Thunder Cars

1. Alexander Graff 56
2. Mattias Lindberg 54
3. Andreas Ahlberg 54
4. Stein Frederic Akre 46
5. Marcus Palnér 45
6. Andreas Wernersson 44
7. Freddie Magnusson 42
8. Erik Stillman 20
9. Joakim Ahlberg 12
10. Christoffer Bergström 10
11. Jonas Fors 10
12. Andreas Nilsson 8
13. Peter Möller 4
14. Robert Möller 3
15. Toni Persic 2
16. Simon Magnusson 2
17. Christopher Jarl 0