Växtvärk i V8 Thunder Cars

D3X_8184

Bilbrist är ett gott tecken, åtminstone för en racingserie och inför årets säsong av V8 Thunder Cars börjar det nu bli svårt att få tag på en bil för den som är intresserad av att köra menar Tony Bryntesson och Richard Berggren, företrädare för seriens promotororganisation PMR.  
 
– Det är stor efterfrågan och vi gör allt vad vi kan för att hjälpa till med både nya bilar och att begagnade hittar ett nytt hem, säger Tony som berättar att hans team har sålt två av sina fjolårsbilar till nya deltagare för i år. Dessa bilar kommer att ersättas av två nya Mustanger som är på väg in. 
 
Fjolårets vinnarteam, Memphis Racing, har sålt en av sina bilar, en Dodge, även det till en ny deltagare och den bil som Mattias Lindberg vann SM-guldet med förra året är ett hett byte på marknaden.
 
– Vi har just nu tre förare på vår ”short list” men det kommer regelbundet nya förfrågningar, säger Kent Laurin, teamchef för Memphis Racing. Vi kommer att ta god tid på oss innan vi bestämmer oss för vem som ska axla guldmanteln.
 
– Vi kan väl säga att bilbristen är ett kärt bekymmer, serien är populär men vi får ligga i för att alla ska kunna få köra. Vi har försökt kartlägga var det finns bilar och vi hjälper gärna till att förmedla kontakter så gott det går, säger Richard Berggren.
 
Nyligen såldes en bil som har legat ute på V8 Thunder Cars Köp- och Sälj-sida till Finland där intresset för V8 Thunder Cars koncept växer.
 
– Även där är det ett stort sug efter bilar och det hänger bland annat ihop med att vi kommer att köra två tävlingar tillsammans med Finland och de övriga baltstaterna i år., fortsätter Richard Berggren. Till premiären blir det femton finländska deltagare och tillsammans med de svenska och norska bilarna kommer årets första SM-deltävling i V8 Thunder Cars ha det största startfältet i svensk motorsport på länge, åtminstone på SM-nivå.
 
För den som är intresserad har Bylund Motorsport en Chevrolet Camaro till salu just nu. Bilen är uppdaterad med senaste drivlinan och den är sparsamt körd under de senaste åren (Klicka här för annons)

– Det är en bra bil och det kommer inte att komma ut så många fler begagnade bilar till försäljning innan säsongen startar, säger Tony Bryntesson. Utöver denna bil håller vi på att ställa i ordning ytterligare en som kommer att uppdateras med den senaste drivlinan. Den bilen kommer att stå klar i god tid före säsongsstarten. Nu gäller det att slå till om man ska vara med till premiären.

V8 Thunder Cars-säsongen startar den 7-8 maj på ”Spring Break” Mantorp Park.