V8 Thunder Cars SM-kalender 2016

D3S_4814

V8 Thundercars levererar en riktig julklapp till landets alla racingfans och den kan öppnas redan nu – SM-kalendern för 2016 är kryddad med en rad högintressanta event där publiken utöver V8 Thundercars bland annat får uppleva STCC, Legends Cup, sportvagnar, historisk racing, SM i Roadracing, och massor av spännande inslag.

7-8 maj “Vårracet”, Mantorp Park
10-11 juni “Power Meet”, Ljungbyhed*
9-10 juli Västkustloppet, Falkenberg
20-21 augusti “Brith Memorial”, Falkenberg
10-11 september “The Great Baltic Race”, Hämenlinna
24-25 september “Showdown”, TBA**

* Preliminärt i avvaktan på banbesiktning
** Finalen presenteras separat inom kort

Mer information om evenemangen presenteras löpande på www.v8thundercars.com

– Att sätta kalendern har varit ett digert arbete men samtidigt otroligt inspirerande. Det har varit ett överväldigande mottagande från banor och arrangörer och många godbitar att välja mellan, säger Tony Bryntesson, en av männen bakom PMR som är promotor för V8 Thunder Cars. Nu har vi fått till en mix av evenemang där vi blandar mer traditionella tävlingar, som Västkustloppet i Falkenberg, med bland annat Power Meet som är en helt ny arena för oss.

Säsongen inleds med på Mantorp Park tillsammans med Vårracet som inkluderar Svenska Sportvagnsmästerskapet och SSK.

– Där kommer vi att bjuda publiken på det kanske största startfältet i mästerskapets historia. Förutom att tävlingen ingår i SM ingår den även i “Baltic Trophy” som körs tillsammans med det finländska mästerskapet där även förare från Estland deltar. Vi kommer att ha 30-35 deltagare i premiären. I september kör vi den andra deltävlingen i “Baltic Trophy”, även den ingående i SM, på finska Häämenlinna-banan.

Premiären följs av en tävling i juni på en helt nyanlagd bana på det före detta militärflygfältet Ljungbyhed tillsammans med Power Meet. Tävlingen blir en del av ett av de snabbast växande motorevenemangen i landet och nu utökas programmet med V8 Thunder Cars och den nya succéklassen i svensk motorsport, Legends Cup.

Mellan Power Meet på Ljungbyhed och tävlingen på Häämenlinna gästar V8 Thunder Cars Falkenberg två gånger. Först blir det Västkustloppet tillsammans med STCC och en månad senare tillsammans med motorcyklar på programmet.

– I juli kör vi det klassiska Västkustloppet tillsammans med våra gamla vänner i STCC och Falkenberg Motorklubb. Sedan gör vi ett återbesök i augusti tillsammans med Roadracing-SM då vi kör Brith Memorial för att hedra den nyligen bortgångne funktionären Brith Eklöf och lyfta fram den fond som är upprättad till Briths minne för att stötta racingungdomar i Sverige.

Finalen kommer att presenteras separat inom kort och Richard Berggren, kollega till Tony Bryntesson i PMR, utlovar en spektakulär avslutning på säsongen för V8 Thunder Cars.

– Vi har några detaljer kvar att slipa på innan vi presenterar finalen, fortsätter han. Vi kommer att bjuda publiken på en häftig upplevelse.

För V8 Thunder Cars väntar ett spännande 2016 där mästerskapet nu ska stå på egna ben efter tio säsonger tillsammans med STCC.

– Framtiden ligger i samarbete, mångfald och sätta publiken i första rummet och det är vi på väg att förverkliga med nästa års kalender. Vi vill passa på att tacka för det enorma stödet och responsen från alla arrangörer som vi varit i kontakt med. Processen har gett ett kvitto på att V8 Thunder Cars är ett starkt och attraktivt mästerskap, avslutar Richard Berggren.