V8 Thunder Cars pumpar musklerna inför Power Meet

v8tc start 2016

Sveriges största SM-klass i banracing, V8 Thunder Cars, kommer till Power Meet på Ljungbyhed den 10-11 juni. Sjutton muskelstinna jänkebilar står på startlinjen, redo att släppa loss 7500 hästkrafter i asfalten på den nyanlagda banan på Ljungbyhed. Hemmafavoriten, regerande mästaren, Mattias Lindberg från Vankiva, kommer till start med en helt ny Ford Mustang GT för Bryntesson Motorsport och han är sugen på revansch efter en mindre lyckad premiär.

– Det ska bli gott att tävla igen, vi kommer med en helt ny bil som kommer att svara bra på inställningarna, säger Mattias Lindberg som ligger sexa i mästerskapet inför Power Meet.

– Jag siktar på att vara snabbast hela helgen, från test till race. Det är det jag kör för, annars kan jag lika gärna stanna hemma. Det kommer att bli kul att köra den nya bilen inför publik, det är en känsla jag gillar!

För V8 Thunder Cars-mästerskapet innebär samarbetet med Ljungbyhed en möjlighet att möta en ny publik.

– Vi ser fram emot att få vara en del av ett av Sveriges snabbast växande motorevenemang och vi hoppas kunna bjuda åskådarna på riktigt tuff racing och en skön atmosfär i depån, säger Joakim Tärnström, pressansvarig på V8 Thunder Cars. De flesta av våra deltagare är riktiga bilentusiaster, precis som Power Meet-besökarna, och det ska bli väldigt spännande att få träffa en ny publik.

Och tävlingen den 10-11 juni är bara början på samarbetet. Den 24 september kör V8 Thunder Cars sin final, Lemmy 500, på Ljungbyhed och på scenen står de brittiska hårdrocklegendarerna Saxon som tillsammans med de kvarvarande medlemmarna i Motorhead, Phil Campbell och svenske Mikkey Dee, också kommer att hylla den bortgångne bandledaren Lemmy Kilmister i ett extranummer.

– Det blir rock´n roll och racing på högsta nivå, ett party som svensk motorsport förmodligen aldrig har sett motsvarigheten till, säger Richard Berggren för promotorbolaget PMR:s räkning. Lemmy 500 kommer verkligen att bli något för hela familjen med racing, tivoli, mat och dryck och ett jäkla ös!