V8 Thunder Cars ökar pressen!

SM-serien V8 Thunder Cars satsar för framtiden – tidigare i år gav V8 Thunder Cars förarförening uppdraget till Richard Berggren och Kent Laurin, Memphis Racing och Tony Bryntesson, Performance Automotive att ta hand om den kommersiella driften av serien i bolagsform. Som ett led i den förändringen får nu V8 Thunder Cars ett välkommet tillskott när det gäller bearbetningen av media.

Efter fem år på posten som informationsansvarig för STCC kliver Joakim Tärnström på jobbet som pressansvarig för V8 Thunder Cars.

– Det ska bli väldigt roligt att jobba med V8 Thunder Cars, det är en klass som jag känner väl efter mina år i STCC, säger Joakim Tärnström. V8 Thunder Cars intar en alldeles egen nisch i svensk motorsport med sitt koncept där deltagarna får mycket racing för pengarna och publiken får underhållande racing. Här finns det finns stora värden att arbeta med gentemot media, publik och sponsorer.

– Förarföreningen har tagit det här steget för att kunna arbeta mer fokuserat på att skapa ännu bättre kommersiella förutsättningar för klassen och dess deltagare – det ger oss också möjlighet att arbeta mer professionellt med kommunikationen runt V8 Thunder Cars vilket är en viktig komponent för att attrahera nya partners och nya fans, säger Richard Berggren. Vårt mål med verksamheten är hålla ned kostnaderna för deltagarna och öka intäktsmöjligheterna och med det nya bolaget som plattform ser vi fram emot att förverkliga den ambitionen.

Och det kommer att presenteras fler nyheter innan säsongen drar igång för V8 Thunder Cars i samband med STCC-premiären den 8-9 maj i Skövde.

– Inom kort kommer V8 Thunder Cars nya hemsida att presenteras och vi kommer också att bygga upp en professionell kommunikationsplattform där vi ökar klassens närvaro i sociala medier, säger Joakim Tärnström. Sexton deltagare, varav en hel del nya och spännande namn är klara redan nu och faller alla bitar på plats kommer det att finnas ytterligare ett par deltagare att presentera inför säsongen – V8 Thunder Cars står inför ett väldigt spännande 2015.

Kalender V8 Thunder Cars 2015 (tillsammans med STCC)

8-9 maj STCC Volvo Race Skövde
29-30 maj Anderstorp Raceway
25 juni Mantorp Park (Kvällsrace)
10-11 juli Västkustloppet Falkenberg
11-12 september Solvalla, Stockholm
25-26 september Ring Knutstorp