V8 Thunder Cars kör final med STCC på Ring Knutstorp 

NASCAR Whelen Euro Series (NWES) har tillsammans med den lokala arrangören på Hockenheim Ring fattat beslutet att ställa in den tävling som skulle ha körts den 17-18 oktober och som även skulle ha utgjort V8 Thunder Cars final. Då restriktionerna inte kommer att mildras enligt tidigare kommunicerad plan från myndigheterna är de praktiska förutsättningarna att genomföra tävlingen alltför utmanande. Istället kommer V8 Thunder Cars final att köras tillsammans med STCC på Ring Knutstorp den 9-10 oktober. NWES ersätter med att köra dubbla race på Valencia i december. 

– Det kommer att bli en riktig racefinal tillsammans med STCC, så som det har varit tidigare genom historien och vi gör det på Ring Knutstorp, en bana som är uppskattad av alla, säger Richard Berggren för V8 Thunder Cars. Självklart är det tråkigt att tävlingen på Hockenheim inte kan genomföras men samtidigt har vi full förståelse för beslutet att ställa in.

Senast V8 Thunder Cars körde final på Ring Knutstorp var 2017. Då var det Mattias Lindberg som tog hem titeln efter en hård fajt med Alexander Graff i det sista racet. I år är ingen av dem med men det finns alla förutsättningar för en spännande och underhållande final.

– Det har varit oerhört tätt och ovisst i de tävlingar som har körts hittills och vi kommer att få se en väldigt spännande uppgörelse om V8 Thunder Cars-titeln den 10 oktober.

Redan nu pågår planeringen inför nästa säsong och att bygga vidare på den goda relation serien har med NASCAR Whelen Euro Series.

– Vi har redan diskussioner med Euro Nascar inför nästa säsong och målsättningen är förstås att vi ska få till en gemensam final. Det är viktigt att vår klass kan fungera som en språngbräda för internationella styrningar för att stimulera återväxt bland deltagarna och Euro Nascar är det naturliga steget ut i Europa, avslutar Richard Berggren.