V8 Thunder Cars-kalendern 2019 är klar!

V8 Thunder Cars-kalendern för 2019 är klar – och det blir sex deltävlingar, fem i Sverige och en i Finland, precis som det har sett ut de senaste åren. Säsongen inleds den 3-4 maj på Ring Knutstorp och avslutas den 4-5 oktober på Mantorp Park. Samtliga tävlingar i Sverige körs tillsammans med STCC.

– Vi är jättenöjda med kalendern och det känns väldigt bra att svensk racing återigen har en kalender som skapar kontinuitet för tävlande, arrangörer och publik, säger Tony Bryntesson, koordinator för V8 Thunder Cars i Sverige. Vi är också väldigt glada över att kunna fortsätta köra tillsammans med STCC och att vi tillsammans med övriga klasser kan erbjuda en stark plattform för svensk racing.

Premiären körs på Ring Knutstorp och Tony Bryntesson hoppas på ett rejält startfält i öppningsracet på säsongen.

– Vi har minst två nya förare klara till nästa år och intresset har varit stort bland deltagarna. Vi siktar på att fortsätta trenden från i fjol och växa med ytterliga ett par bilar. Vi hoppas också på att den positiva publiktrend vi såg i år får en fortsättning nästa säsong – då blir det en härlig racingpremiär på Ring Knutstorp. 

Kalendern ser i övrigt ut som i år, med undantag för att utbytet med den finländska V8 Thunder-mästerskapet innebär ett byte av bana. I år var det Ahvenisto som besöktes, nästa år blir det Alastaro den 20-21 september. 

– Vi har haft ett gott samarbete med det finländska mästerskapet under de senaste åren och det fortsätter vi med. Finländarna kommer till Kanonloppet på Gelleråsen den 17-18 augusti och vi hade två riktigt bra race tillsammans där i år och vi hoppas på lika bra racing 2019.

Innan säsongen traditionsenligt avslutas med Grande Finale på Mantorp Park i oktober så har V8 Thunder Cars även gästat två klassiska banor. Den 1-2 juni är det Anderstorp och för tredje året i rad bjuds publiken också på en härlig sportbilsfestival. Sommarens racinghöjdpunkt blir förstås Västkustloppet i Falkenberg den 13-14 juli.

– Vi har starka racingtraditioner från förr i tävlingar som Västkustloppet samtidigt som det byggs nya, som på Anderstorp, där Sportbilsfestivalen håller på att växa sig stark tillsammans med STCC. Det ser positivt ut för V8 Thunder Cars och svensk racing inför nästa säsong.

 

Kalender V8 Thunder Cars 2019

3-4 maj Ring Knutstorp
1-2 juni Anderstorp
13-14 juli Falkenberg
17-18 augusti Gelleråsen
20-21 september Alastaro
4-5 oktober Mantorp Park