V8 Thunder Cars blir NEZ-mästerskap redan i år

Nu är det klart att de tre avslutande tävlingarna i V8 Thunder Cars kalender kommer att bli NEZ-mästerskap, det vill säga ett mästerskap för internationella bilsportförbundet FIA:s nordeuropeiska zon. De tävlingar som ingår i NEZ V8 Thunder Cars är Alastaro, Mantorp Park och Hockenheim.

– Vi räknar med att ha tävlande från Sverige, Finland, Norge, Lettland och Danmark med under säsongen vilket gör det naturligt att skapa ett NEZ-mästerskap i avslutningen av vår kalender för i år, säger Richard Berggren för V8 Thunder Cars i Sverige. Tyvärr kommer vi att sakna utomsvenska deltagare till våra två första tävlingar i kalendern, Västkustloppet i Falkenberg och Ljungbyhed, på grund av de svårigheter som pandemin ställer till med. Genom att göra avslutningen av vår kalender till ett NEZ-mästerskap ger vi nu dessa deltagare möjlighet att ändå tävla om ett prestigefyllt mästerskap.

– Vi har hela sjutton förare från Finland som är redo att ta sig an utmaningen med NEZ-mästerskapet. Det här är ett steg mot alltmer samordnade kalendrar mellan våra serier och vi hoppas att vi långsiktigt kan bygga vidare på att de bästa från alla de nordiska länderna kan mäta sina krafter mot varandra, säger Mika Mäkinen för V8 Thunder Cars Finland.

Redan i helgen inleder V8 Thunder Cars sin säsong med det klassiska Västkustloppet i Falkenberg. Evenemanget kommer att genomföras utan publik men alla tävlingar kommer att kunna ses live på Falkenberg Motorklubbs YouTube-kanal.

Kalender NEZ V8 Thunder Cars

12-13 september Alastaro, Finland
2-3 oktober Mantorp Park
17-18 oktober Hockenheim, Tyskland

Kalender V8 Thunder Cars – Riksmästerskap

18-19 juli Västkustloppet – Falkenberg
7-8 augusti Ljungbyhed
12-13 september Alastaro, Finland
2-3 oktober Mantorp Park
17-18 oktober Hockenheim, Tyskland