Tuff men rolig utmaning för Linda Johansson

linda

Två tävlingar i V8 Thunder Cars är avklarade för Linda Johansson. Bästa resultatet hittills är en åttondeplats i Skövde. Det har varit en tuff omställning för Linda som kommer från Clio Cup men sakta har hon börjat acklimatisera sig till den stora Chevrolet Camaron hon kör i årets mästerskap.

– Det är en stor bil med bakhjulsdrift och mer hästkrafter så det är mycket som skiljer från Clion, säger Linda. Det har varit en tuff utmaning men det har varit jättekul och jag känner att jag har kommit in i det bra. Jag ångrar verkligen inte att jag tog steget till V8 Thunder Cars även om jag velade ett tag om jag skulle våga.

Och Linda trivs både i bilen och med gemenskapen i depån.

– Det är jätteroligt, säger hon. De andra förarna är snälla, och duktiga och jag tycker det är väldigt bra med förarpresentationerna. Det känns som man vill lyfta fram V8 Thunder Cars mer i år.

Linda har en lugn körstil och hon förhastar sig sällan, bra egenskaper men Linda medger att det finns andra saker att jobba på.

– Jag måste våga hålla i mer när det går fort och ligga tajt, det är det största problemet och det är där jag förlorar mest.

I debuten i Skövde lyckades Linda knipa fyra poäng i det första heatet efter att ha räddat sig själv från en ordentlig murkänning. Linda redde ut en serie sladdar och retursladdar som fick publiken att sitta med andan i halsen.

– Det var lite äckligt, säger Linda och skrattar till när hon tänker tillbaka på situationen. Jag lyckades reda ut det, men jag vet inte hur. Det gick så fort att jag inte hann tänka.

– Men det kändes bra i Skövde, sen kom vi till Anderstorp och det är en bana jag inte riktigt gillar. Det känns som om den är lite för snabb och svår för mig och sen gillar jag inte regn. Men jag förbättrade mina tider och lärde mig mer och mer om att köra i regn och regn är ju något man inte kan trolla bort. Det är bara att öva.

Det blev inga poäng i Anderstorp och den växlande väderleken gjorde det inte enklare för de förare som behövde mer erfarenhet av banan. Nu väntar Mantorp Parks korta slinga, en bankonfiguration som kanske inte är helt olik Skövde och till sin karaktär skiljer den sig ordentligt från Anderstorp. Linda är på plats och testar inför kvällsracet som körs den 25 juni.

– Det känns bra och jag törs hålla i mer och mer, säger Linda. Jag tror att banan ska passa mig och jag ska ta poäng, så är det bara. Jag får försöka hålla mig undan från närkontakt och tjäna placeringar istället.

Håll ögonen på nummer 51 framöver – Linda Johansson är på väg!

Nästa tävling i V8 Thunder Cars körs i samband med STCC-tävlingarna på Mantorp Park den 25 juni.