Team Pampas tar upp jakten på Lindberg

magasin-1-2

Marcus Palnér, Team Pampas, är den ende som har kunnat utmana Mattias Lindberg på allvar så här långt under V8 Thunder Cars-säsongen. I premiären på Mantorp Park var han bara hundradelar bakom Lindberg över mållinjen i båda heaten. Efter en bedrövlig helg i finländska Ahvenisto senast hoppas Palnér att han ska kunna ge den suveräne Lindberg en fajt när årets tredje deltävling avgörs på norska Rudskogen i helgen.

– Han måste bakåt i resultatlistan, helt klart, säger Marcus. Han fick en väl lätt åkning i Finland och hade ingen att bråka med alls. Jag ser gärna att det är många emellan honom och mig – och jag ska vara först, det är inget att hålla på och dalta om.

Marcus tappade från en andraplats ned till en fjärdeplats i mästerskapet efter två heat fyllda med incidenter i Finland. I det första heatet tappade Marcus uppmärksamheten för ett ögonblick och körde in i Emma Kimiläinen bakifrån under säkerhetsbil, i det andra blev han avkörd av en konkurrent.

– Det som hände i det första heatet var en jättetavla, säger han. Efter den smällen gick det inte att köra bilen. I det andra heatet blev jag påkörd och kunde inte göra så mycket. Det var ett stort bakslag för mig i kampen om poängen. Det är trist när man är helt oskyldig.

I det andra heatet på Ahvenisto-banan svarade Marcus teamkompis Christoffer Bergström för sin hittills bästa prestation i sin korta racingkarriär. Han blev fyra i det andra heatet och ligger nu femma i tabellen. Christoffer ser fram emot helgens tävling på Rudskogen.

– Det känns bra, farten börjar komma och jag är taggad. Vi är väl förberedda, bilen är i ordning och vi ska gå in och göra det bästa vi kan.

Christoffer har kört på Rudskogen en gång tidigare. Banan är designad av Hermann Tilke, mannen som ligger bakom många av de banor som körs i F1.

– Det är en fantastisk bana, snabb, teknisk och med stora avåkningszoner. Jag hoppas på en bra tävling och bra väder i helgen.

Helgens tävlingar på Rudskogen avgörs med test och kval på lördag den 17 juni. Heat 1 och Heat 2 körs dagen därpå, den 18 juni.


​Ställning – SM V8 Thunder Cars

1. Mattias Lindberg 108
2. Alexander Graff 59
3. Freddie Magnusson 57
4. Marcus Palnér 56
5. Christoffer Bergström 34
6. Emelie Liljeström 20
7. August Krokström 18
8. Simon Magnusson 15
9. Edvin Hellsten 1310. Mathias Randwiir 6