Tättrio laddar för Power Meet i Ljungbyhed

topptrio

I helgen körs årets andra deltävling i SM för V8 Thunder Cars och efter premiären som kördes på Mantorp Park är det en laddad tättrio i mästerskapet som gör sig redo för en ny batalj. Dalaföraren Andreas Ahlberg, Micke Kågered Racing, toppar tabellen inför helgens tävlingar efter en seger och en tredjeplats i premiären och han ser fram emot fortsatta framgångar.

– Det känns otroligt bra efter den start på säsongen vi fick, säger han. Jag har haft en lång svit av dåliga premiärer och nu är det äntligen historia. Vi har vetat hela vintern att vi skulle vara starka och det var skönt att få ihop det på Mantorp.

På Ljungbyhed Park väntar en helt ny bana för racing på högsta nivå och helgens tävling utgör en del av Power Meet vilket innebär att V8 Thunder Cars kommer att köra inför en delvis helt ny publik.

– Banan är lite trixig och annorlunda jämfört med vad vi brukar köra på men jag tror att det kommer att bli bra race, fortsätter Andreas Ahlberg. Och det ska bli kul att prova något nytt både på och vid sidan av banan.

Inför helgens tävlingar toppar Andreas Ahlberg tabellen före Uppsala-föraren Alexander Graff från Memphis Racing som även han tog en seger på Mantorp Park men det skiljer inte mer än en poäng mellan de båda och det är något som Graff tänker ändra på i Ljungbyhed.

– Jag ska ta mer poäng än Ahlberg och helst mer än alla andra också, säger Graff. Jag kommer att sätta ”pacen” redan på första testpasset för att visa vem de måste slå. Den här tävlingen ska gå min väg och jag tänker åka hem som SM-ledare med massvis med poäng i bagaget.

Även Alexander Graff har testat den nya banan på Ljungbyhed.

– Vi hade skitroligt på testet, det är fruktansvärt kul att köra där, det är lite stadsbanekänsla, det är trångt och tajt på vissa ställen och kvalet blir oerhört viktigt. Ur publiksynvinkel tror jag att det kan bli bra.

Trea i tabellen, efter två andraplatser på Mantorp Park, ligger Marcus Palnér som kör för Pampas Marina. Palnér som just fyllde 26 år siktar på att fira födelsedagen med nya pallplatser.

– Det känns riktigt bra att ha tagit ett bra kliv upp i tabellen, säger Palnér som i likhet med Andreas Ahlberg tidigare har haft stökiga inledningar på sina säsonger.

– Det kändes väldigt bra på testet och det kommer att bli ruggigt tajt i helgen. Hela gänget har bra fart och jag kommer inte att få något gratis den här gången heller.

Tävlingen på Ljungbyhed blir också första gången V8 Thunder Cars kör tillsammans med gatbilsträffen Power Meet vilket innebär en ny publik för mästerskapet, något som Marcus Palnér tror starkt på.

– Den konstellationen tror jag på, svensk racing måste hitta på något roligare och kan vi göra det tillsammans med Power Meet så är det klockrent, en massa motorintresserade människor samlade på ett ställe. Det känns helrätt.

Helgens tävlingar på Ljungbyhed bjuder på mycket mer än V8 Thunder Cars för den bilintresserade. Legends Cars, hotrod-bilar i amerikansk anda, kommer med ett gigantiskt startfält och allt från trimmade Volvo till välputsade jänkebilar, grymma drifingbilar och fina sportbilar är på plats för att både visas upp och köras för allt vad tygen håller – och missa inte Kjelle ”Power” Gustafsson, mannen bakom Power Meet, som kommer att visa upp något av det hårigaste i bilväg som har körts på en svensk bana!


SM-ställning V8 Thunder Cars

  1. Andreas Ahlberg 42
  2. Alexander Graff 41
  3. Marcus Palnér 37
  4. Freddie Magnusson 24
  5. Stein Frederic Akre 18
  6. Mattias Lindberg 11
  7. Erik Stillman 10
  8. Joakim Ahlberg 8
  9. Jonas Fors 8
  10. Christoffer Bergström 4

Program Power Meet Ljungbyhed Park

Fredag 10 juni

09.00-12.00 Trackday
13.00 Trackday – Fri körning med egen bil
16.00 Träning 1 V8 Thunder Cars
16.30 Träning 1 Legends Cup
17.00 Trackday – Fri körning med egen bil
17.30 Träning 2 V8 Thunder Cars
18.00 Träning 2 Legends Cup
18.30 Trackday – Fri körning med egen bil
19.30 Kval V8 Thunder Cars


Lördag 11 juni

09.00 Legends Kval 1
09.20 Legends Kval 2
10.00 Heat 1 Legends
10.30 Heat 2 Legends
11.00 Race 1 V8 Thunder Cars
12.00 Dragrace, 0-201 METER & Kjelle Power Show
15.10 Gridshow
15.25 Nationalsång
15.30 Gridshowen stänger
15.40 Race 2 V8 Thunder Cars
16.20 B-Final Legends Cup
16.40 A-Final Legends Cup
17.00-19.00 Fri körning med egen bil