Strandberg jagar guld på Mantorp Park

I helgen kan Dennis Strandberg säkra sin andra raka V8 Thunder Cars-titel när årets näst sista deltävling av mästerskapet körs på Mantorp Park. Med sex segrar av åtta möjliga och ett försprång på 48 poäng räcker det med att Dennis tar sju poäng mer än tvåan i tabellen, Conny Brorsson, den här helgen samtidigt som trean, Andreas Nilsson inte tar mer än 13 poäng mer än Dennis för att titeln ska vara i hamn – och det är vad han siktar på.

– Det är det som är tanken, att säkra mästerskapet i helgen, säger Dennis. Förra året avgjordes det inte förrän i sista racet och det är en spänning jag inte behöver. Vi ska säkra titeln den här helgen så att vi bara kan njuta av att köra racing på Ring Knutstorp i finalen.

Men vare sig Conny Brorsson eller trean i mästerskapet, Andreas Nilsson, har gett upp. En oturshelg för Strandberg räcker för att de ska vara ifatt inför finalen på Ring Knutstorp den 8-9 oktober.

– Det gick ju inte så bra för Dennis i fjol på Mantorp, kanske var det bilen som inte fungerade eller att det inte är någon favoritbana för honom, men vi får göra det vi kan, det är vinna eller försvinna som gäller, säger Conny Brorsson.

Andreas Nilsson tog sin första seger i V8 Thunder Cars på Mantorp Park i fjol. Han hoppas på att farten kommer att hålla i sig.

– Det är skönt att komma till en bana vi har lite vana från men det är nya förutsättningar i år, säger Andreas. Vi kommer att göra allt och även om titeln känns långt borta kan allt hända.

Bakom de tre i toppen av tabellen lurar dansken Mikkel C. som vann senast på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Avståndet upp till Brorsson och Nilsson är överkomligt med ett par bra resultat i säsongsavslutningen. Mikkel får dock se upp med Tomas Åkerlund som har pumpat in poäng med stabila körningar under sitt debutår i klassen. Ett misstag från Mikkel och Tomas är ifatt i kampen om fjärdeplatsen i tabellen.

Startfältet börjar nu återvända till det mer normala i takt med att pandemirestriktionerna upphör. Till Mantorp Park ansluter Tobbe Söderberg, som gjorde ett gästspel i Falkenberg i fjol, och Bengt Lundström, 74-åringen som gjorde comeback på Anderstorp, kommer också till start. Tillsammans med Linus Holgersson och Dennis Jurlestam som gästspelar i varsin V8TC Experience Car gör det ett startfält på tio bilar.

– Det känns som om vi börjar återvända till det normala, säger Anders Conradzon från Performance Automotive som driver serien på uppdrag av V8 Thunder Cars förarförening. Till finalen på Ring Knutstorp kan det bli några till och årets största startfält vilket känns som en väldigt bra avslutning på den här säsongen – och en bra start på nästa.

Helgen tävlingar på Mantorp Park, Grande Finale är egentligen Grande Semifinale för V8 Thunder Cars och de klasser som ingår i STCC-paketet då detta är säsongens näst sista tävlingshelg. Finalen kör helgen därpå den 8-9 oktober på Ring Knutstorp. Tävlingarna på Mantorp Park inleds redan på fredag den 1 oktober med test och de två raceheaten körs på söndag den 3 oktober. Tävlingarna kan följas på plats, se www.mantorppark.com för biljetter, eller via STCC+, se www.stcc.se för mer information.