Strandberg i kvaltopp på Mantorp Park

Dennis Strandberg kan säkra sin andra raka titel i V8 Thunder Cars när årets näst sista deltävling körs på Mantorp Park. Och en bättre början på helgen hade han inte kunnat önska sig – Dennis toppade lördagens två kvalomgångar och har skaffat sig bästa tänkbara förutsättningar inför morgondagens två race.

– Jag har gått ut den här helgen för att säkra mästerskapet och då gäller det att vara först från start till mål hela helgen, säger Dennis. Jag har toppat träningarna och toppat kvalet, jag tycker att vi fortsätter på det spåret.

Tvåan i tabellen, Conny Brorsson, gjorde ett överraskande snabbt kval i Q1 där han slutade tvåa. Tekniska problem gjorde nämligen att gårdagens tester blev mer eller mindre förstörda. I Q2 var dessvärre oturen framme igen. Conny tvingades bryta med trasig kardanaxel och får därmed starta sexa i Heat 2.

Conny Brorsson på väg ut till Q2.

– Det var lite tråkigt, jag hade oflyt i fjol och missade träningarna då också, säger Conny. Nu kände jag ändå att det skulle lira ocjh bilen gick super annars. Om bilen funkar som den kändes i kvalet ska det nog gå bra i morgon, jag känner mig rätt trygg ändå.

Den andre titelutmanaren, Andreas Nilsson, hade bättre lycka än Brorsson och slog till med en tredje- och andraplats. Och det kan finnas mer att hämta när det väl blir race i morgon, då har Andreas bättre däck att köra på än i kvalet.

Andreas Nilsson i väntan på Q2.

– Det känns bra, vi kvalade på begagnade däck och det var svårt att få upp temp och trycket i däcken, men vi är nöjda med tiden, framför allt i Q1. Vi har bra förutsättningar inför morgondagen.

Kvalets stora sensation var annars Robert Möller som slog till med sitt i särklass bästa kvalresultat någonsin. Robert slutade fyra i Q1 och följde upp med en tredjeplats i Q2.

Robert Möller gjorde sin bästa kvalinsats någonsin.

– Jag är jättenöjd, fantastiskt kul, säger Robert. Jag har haft hjälp Joakim Lundius och Lars Hagstedt med skruvandet och Emil Persson har coachat mig med körningen. Nu törs jag dra på ordentligt i utgångarna av kurvorna, det är det som gör skillnaden.

Tomas Åkerlund, teamkamrat med Andreas Nilsson, körde in på femte respektive fjärde plats i kvalet och har bra förutsättningar att ta in poäng på fjärdeplacerade dansken Mikkel C i mästerskapet. Mikkel C kvalade in först som sjua och har Tobbe Söderberg framför sig i starten av båda heaten.

Bakom de sju första följde Linus Holgersson, Bengt Lundström och Dennis Jurlestam. Morgondagens båda heat körs kl. 11.15 och kl. 15.00. Det andra heatet kan följas via STCC+, se www.stcc.se för mer information, eller via live-tidtagning på www.v8thundercars.com.

 

Klicka här för alla resultat!