Strandberg försiktig optimist inför Anderstorp

Efter fyra raka segrar och fem totalt toppar den regerande mästaren Dennis Strandberg V8 Thunder Cars-tabellen inför helgens tävlingar på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Dennis har inte alltför mycket erfarenhet av banan men han är ändå försiktigt optimistisk.

– Det är en lite annorlunda bana än vad vi har kört på tidigare, med långa svepande kurvor och långa rakor, säger han. Jag har aldrig varit här med den här bilen och där är vi ett steg bakom de med lite mer erfarenhet.

På fredag väntar test på Scandinavian Raceway. Då har Dennis och hans team, Snake Pit Garage, en möjlighet att hämta in lite på de konkurrenter som har kört V8 Thunder Cars på banan tidigare.

– Jag hoppas att vi kan hitta någonting. Vi har en bra grundinställning på bilen och förhoppningsvis är det inte alltför mycket att göra för att få den snabb. Vi har en bra organisation och jag ser positivt på helgen.

Dennis leder mästerskapet på 138 poäng, 28 mer än tvåan Conny Brorsson. Trea är Andreas Nilsson, som efter att han tvingades bryta senast på Gelleråsen ligger 60 poäng efter Dennis. Helgens tävling är öppen för publik. Sexhundra personer per dag får banan ta in enligt pandemirestriktionerna. Ett fåtal biljetter finns kvar till söndagens tävlingar – om du är sugen kan du klicka här: Anderstorp – Tickster. Förutom V8 Thunder Cars bjuds det på STCC, Formula Nordic, Ginetta GT 5 Challenge, Radical Cup Scandinavia, och inte minst GT4 Series. För mer information om helgens tävlingar och STCC+, se www.stcc.se.