Spännande Idrottsgala väntar för Alexander Graff

I morgon är det dags för Idrottsgalan 2016 i Uppsala och då kommer flera prestigefyllda priser att delas ut. Årets SM-segrare i V8 Thunder Cars, Alexander Graff, är nominerad i två kategorier, Årets Idrottsman samt UNT-guldet, Upsala Nya Tidnings eget pris till årets idrottsprestation.

– Det känns fantastiskt att vara nominerad till de här priserna och det är ett tecken på att vi har nått ut medialt med våra framgångar i år, säger Alexander Graff. Det är oerhört hedrande att få vara med i det här sammanhanget.

Bland kandidaterna till UNT-guldet märks fotobollslaget Sirius, som i år kvalificerade sig för spel i Allsvenskan nästa år, och SM-vinnarna i innebandy, Storvreta samt speedway-laget Rospiggarna, även de SM-segrare i år.

– Det är första gången på 42 år som Sirius får spela i högsta ligan och det är en stor händelse, säger Alexander. Att vara nominerad tillsammans med Sirius, Storvreta och Rospiggarna känns stort.

Årets framgångar i V8 Thunder Cars har rönt stor uppmärksamhet på hemmaplan, inte minst i den lokala tidningen UNT där det har skrivits både mycket och initierat.

– Vi har bra bevakning av motorsporten här hemma i Uppsala och det märks att det är fler som följer oss än tidigare, fortsätter Alexander. Efter SM-segern var det många okända på stan som kom fram och gratulerade och det känns att det finns ett ökat intresse och en positiv tendens runt motorsporten.

Framgång föder framgång, något som Alexander inte bara har märkt av utan också är en del av.

– Att Marcus Ericsson kom in i F1 har gynnat intresset för motorsporten och på samma sätt tror jag att mina framgångar, och exempelvis Victor Bouvengs framfart utomlands, har betydelse för alla övriga utövare av motorsport här i Uppsala-området.

Priserna för Årets Idrottsman i Uppsala samt UNT-guldet delas ut i morgon kväll på IFU Arena. Pristagarna presenteras på www.unt.se.