Spännande finalkamp väntar Edvin Hellsten

Pressrelease: Nova Racing

Nova Racings säsong 2018 har hittills fyllts med många höjdpunkter och Edvin Hellsten från Göteborg siktar på att toppa upp med fler! I finalen på Mantorp Park står viktiga poäng på spel och det finns en chans för Hellsten att säkra en pallplats i mästerskapet.

Bortsett från den senaste nollan i serietabellen har Edvin Hellsten kört i mål i varje race under året. Det har bidragit till ett kontinuerligt poängintag och den nuvarande fjärdeplatsen i mästerskapet. Tre av de totalt sex racehelgerna som körs har varit nya banor för Edvin att tävla på, vilket gjort det extra utmanande och kul. Nu väntar en känd bana på Östgötaslätten, Mantorp Park, som är känd för Edvin på olika sätt.

– Det finns många minnen från Mantorp. Jag tog min första pallplats i V8 Thunder Cars där men har också tänjt på gränsen lite för mycket och parkerat i lecakulorna i Mjölbykurvan, säger Edvin Hellsten.

Fokus och träning ger dock Edvin en inställning till Finalen där han vill spela vidare på de tidigare framgångarna och skapa nya, härliga minnen.

– Jag ser verkligen fram emot att köra finalen! Det skall bli skitkul att få kämpa mot alla i V8- gänget och mitt fokus ligger på att ta tillbaka tredjeplatsen i totalen, avslutar Edvin.

Den 22 september avgörs det, vem som plockar med sig dom sista pallplatserna och dom sista viktiga poängen för säsongen i V8 Thunder Cars 2018. Se till att säkra dina biljetter på STCC.se till en helg fylld av racing! Passa även på att följa Nova Racings framfart genom sociala medier.

Tidsschema V8 Thunder Cars Mantorp Park 2018

..

Lördag 21/9

Träning 10:25
Kval 14:30

Söndag 22/9

Race 1 11:04
Race 2 14:05

 

Mästerskapstabell inför finalen av V8 Thunder Cars 2018

1. Emil Persson 191 poäng
2. Alexander Graff 133
3. Marcus Palnér 132
4. Edvin Hellsten 111
5. Christoffer Bergström 110