Sjunde raka för Emil på regnigt Gelleråsen

Emil Persson, Bryntesson Motorsport, satte inte en fot fel när V8 Thunder Cars första heat kördes på en regndränkt Gelleråsen Arena under lördagen. Emil tog starten och när konkurrenterna började fajtas med varandra kunde han dra upp en ordentlig lucka och köra i mål som segrare med en trygg marginal till tvåan, Stein Frederic Akre.

– Det känns ”gött”, det kändes stabilt från första varvet, säger Emil. Jag hade en bra känsla i bilen under hela racet och det var bara köra på.

Teamkompisen Mikael Karlsson och Stein Frederic Akre, Team Trysil, tryckte på under inledningsvarven men blev snart upptagna med att fajtas med varandra.

– Jag kollade lite i backspegeln i början av racet, såg att de fajtades bakom mig och försökte bara öka lite till, säger Emil som kunde dra upp en ordentlig lucka till de bakomvarande som han höll ända in i mål.

Fajten mellan Stein Frederic Akre och Mikael Karlsson varade nästan hela racet. Karlsson låg inledningsvis tvåa men de två växlade placeringar med varandra under racet. Karlsson var först över mållinjen men hans körning mot Akre bedömdes som alltför hård. Ett tidstillägg på trettio sekunder gjorde att han ramlade ned till sjätte plats. Karlsson var väldigt missnöjd med tävlingsledningens beslut.

– Det hade varit okej om jag hade hamnat bakom Akre i resultatlistan, det var ju vi som slogs om placeringarna, men trettio sekunders tidstillägg är befängt, sade en besviken Mikael Karlsson efteråt.

Stein Frederic Akre, Team Trysil, tyckte inte att fajten med Karlsson var mycket att orda om.

– Han var på mig ett par tre gånger men det är sådant som händer. Jag hade gjort detsamma om situationen hade varit den omvända. Det är ingenting jag hade sprungit upp till domaren med.

Andraplatsen satt ändå bra för Stein Frederic som nu stärker greppet om andraplatsen i mästerskapet.

– Jag är rätt så nöjd, jag har inte kört i regn så mycket tidigare så det här känns bra.

Tidstillägget på Mikael Karlsson gjorde att Micke Nyman, Memphis Racing, ärvde tredjeplatsen.

– Det känns bra, jag är alltid glad att få kliva upp på pallen även om det blev som det blev den här gången, säger han. Mest är jag glad över att jag hittade mer och mer fart eftersom jag aldrig har kört i regn med den här bilen.

William Nilsson, Memphis Racing, gjorde sitt bästa race hittills resultatmässigt och slutade fyra. Bakom honom svarade Conny Brorsson, Team Brorsson, för en fantastisk körning. Från näst sista startposition kunde han ta sig i mål som femma efter att ha startat näst sist.

Sjua blev Andreas Nilsson, Racebil.se, som inte lyckades följa upp fjärdeplatsen i sitt succékval med ett lika bra raceresultat. Mats Nilsson, Anders Conradzon, Robert Paulsson, Marcus Lundström och Gustav Berggren rundade av resultatlistan i helgens första heat av två. Heat 2 körs  kl. 13.10 i morgon, söndag.