Sjätte raka för Emil på välbesökt Västkustlopp

Nej, det gick inte att peta ned Emil Persson från förstaplatsen i årets V8 Thunder Cars. Karlskoga-föraren är fortfarande obesegrad i årets mästerskap och i helgen tog han sin sjätte raka seger på Falkenbergs motorbana inför sextusen åskådare – men trots överlägsen ledning i mästerskapet har han inga planer att slå av på takten.

– Det är tre deltävlingar kvar och vi kör för fullt på varje tävling. Nästa race, då jävlar är det hemmabana, det ska bli kanon, säger Emil och syftar på Kanonloppet på Gelleråsen.

Det första heatet blev relativt odramatiskt. Emil tog starten och höll ledningen ända in i mål. I det andra blev det tuffare tag för Emil. Norrmannen Stein Frederic Akre tog sig upp i ledning redan på det fjärde varvet men tvingades bryta med bakaxelproblem varvet därpå. Dagens resultat innebär att Emil Persson nu har ett järngrepp om mästerskapsledningen.

– Jag gjorde en dålig inledning och sedan gjorde jag ett misstag. Akre högg direkt, jag försökte hänga på men han gjorde ett ryck. Det var synd att han fick bryta men vi körde oss till resultatet den här helgen.

Bakom Emil Persson delades det broderligt på pallplatserna. Stein Frederic Akre blev tvåa i det första heatet och Christoffer Bergström i det andra. Mikael Karlsson, teamkamrat med Emil Persson i Bryntesson Motorsport, blev trea i det första heatet och Micke Nyman i det andra. 

Västkustloppet 2019 blev en stor succé. Klubben, 90-årsjubilerande Falkenbergs MK, kunde ta emot sextusen åskådare som trivdes i den lagomt varma väderleken. Nästa race för V8 Thunder Cars blir på Gelleråsen den 17-18 augusti då Kanonloppet avgörs.