Prispott på dryga halvmiljonen i V8TC 2020 – och den växer!

I förra veckan drog V8 Thunder Cars igång racingåret 2020 med en riktig smällkaramell – finalen körs tillsammans med NASCAR Whelen Euro Series på Hockenheim. Dessutom meddelar nu V8 Thunder Cars att det blir en prispott på en dryg halvmiljon för deltagarna att slåss om – och det är en summa som kan växa till säsongsstarten.

Prispengarna fördelas så att det kommer alla deltagare tillgodo och det hjälper dem också med de logistiska kostnaderna för utlandstävlingarna i Finland och Tyskland. I samband med att prispengar införs instiftas också tre nya mästerskap inom V8 Thunder Cars utöver den riksmästerskapsstatus som klassen redan har, Super Star och Junior. Super Star-mästerskapet är öppet för deltagare födda före 1980 och namnet är hämtat från V8 Thunder Cars rötter. Klassen har sitt ursprung ur Super Star Cup som gjorde succé i Sverige och Europa i mitten av 70-talet då F1-stjärnor som Reine Wisell, Keke Rosberg, Hans-Joachim Stuck och Jochen Mass gästspelade.

Därmed får alla kategorier av deltagare mål att kämpa för. Juniormästerskapet är öppet för förare under 25 år och utöver detta instiftas även ett teammästerskap. Prispengar delas också ut till mästerskapsmedaljörerna.

– Från förarföreningens sida kan vi inte annat än se positivt på den utveckling vi nu ser med välriktade prispengar och en högre grad av internationalisering. Prispengarna befäster ytterligare V8 Thunder Cars position som klassen som genererar “Most racing bang for the buck”, säger Joakim Tärnström, ordförande för V8 Thunder Cars förarförening.