Premiär med mästarduell på Mantorp Park

V8 Thunder Cars-säsongen drar igång i helgen, den 5-7 maj, på Mantorp Park när Vårracet avgörs. Alla blickar riktas mot duellen mellan de senaste två årens mästare – 2015 vann Mattias Lindberg före Alexander Graff, i fjol var rollerna ombytta. Nu utlovar de båda kombattanterna en jättefajt om SM-titeln i V8 Thunder Cars.

– Efter den här säsongen ska det stå 2-1 till mig, säger den regerande mästaren Alexander Graff, Memphis Racing, och han påpekar att ingen har lyckats försvara sitt guld i denna epok av V8 Thunder Cars historia, sedan den nya bilen introducerades 2010, något han tänker ändra på.

Men Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport, kommer att pressa sin Ford Mustang GT till det yttersta för att stoppa Graff och hans Chevrolet Camaro.

– Vi kommer att ha en lika bra fajt i år som vi har haft de senaste två åren, säger Lindberg. Graff är lite som jag, snabb och gör få misstag. Vi är väldigt lika på alla plan vilket gör det extremt svårt att slå honom. Jag vill alltid vinna och jag kommer att göra allt jag kan för min egen, teamets och Fords skull för att ta hem titeln

Men det finns fler förare som vill ha ett ord med i laget. Främst är det Marcus Palnér, Team Pampas, och Freddie Magnusson, Memphis Racing, som har siktet inställt på toppduon. Båda tog stora kliv framåt i både resultat och fart i fjol och har alla möjligheter att utmana.

I Team Pampas finns också Christoffer Bergström, som för två säsonger sedan inte hade kört en tävling innan han debuterade i V8 Thunder Cars. I fjol nådde han inte de resultat han hade hoppats på men han visade att han hade tuffat till sig rejält bakom ratten.

Simon Magnusson, lillebror till Freddie, gör sin andra säsong i klassen och har farten. Erfarenheten kommer han att få och när allt klaffar har han kapacitet för en pallplats.

Årets säsong bjuder också på fyra debutanter i startfältet. För Bryntesson Motorsport kommer Västerås-tjejen Emelie Liljeström till start, Edvin Hellsten som vann VolvoCupen i fjol kommer till start för Nova Racing. August Krokström ser till att familjetraditionen lever vidare, racinglegendaren pappa Magnus hjälper till i depån, och Mathias Randwiir, som imponerade stort när han testade en V8 Thunder Cars-bil första gången, gör en mycket intressant start för Team Pampas.

Vårracet på Mantorp Park den 5-7 maj bjuder på det stora startfält, många bilar i depån och en skön stämning. Välkommen till en av säsongens största och mest fullmatade racinghelger med över 200 startande bilar. Utöver V8 Thunder Cars blir det Sportvagnsmästerskapet, SSK, Ginetta, Radical, Superkart, samt Bavaria Cup som gör upp på racerbanan.

 

Tider V8 Thunder Cars 5-7 maj

Fredag 5/5: Träning kl.12:35-13:05

Lördag 6/5: Tidskval kl.12:30-12:50

Söndag 7/5: Race 1 kl.11:55-12:20, Race 2 kl.16:15-16:40

Följ V8 Thunder Cars live via https://livetiming.getraceresults.com/mbracesupport