Palnér leder Stockholmsligan

trehardingar

Det är hela sex förare från Stockholms län som deltar i årets V8 Thunder Cars och den som ligger bäst till efter den senaste deltävlingen på Mantorp Park som avgjordes under torsdagkvällen är Marcus Palnér från Jakobsberg. Igår blev det nya poäng och en sammanlagd fjärdeplats i tabellen men Marcus var inte nöjd efteråt.

– Det blev en dålig tävling för min del, säger Marcus som hade höga förhoppningar inför torsdagen. Hittills har han har haft ordentligt med otur i kvalen men reparerat dåliga startpositioner med många omkörningar. Den här gången gick det fort i kvalet men efter en femteplats i första heatet drabbade oturen Marcus i det andra heatet.

– Det kändes hur lugnt som helst i inledning av racet men växellådan rasade efter tio varv, säger han.  De sista sex varven körde jag på treans växel hela varvet runt. Det lämnar en lite bitter eftersmak men jag är ändå nöjd med att komma i mål. Det har varit mycket strul i kvalen i de tidigare racen och nu det här – om en fjärdeplats i mästerskapet är min lägstanivå med de här förutsättningarna, då ser jag fram emot när allt funkar.

Jonas Fors och Christian Axelsson är de två stockholmsförare, vid sidan av Palnér, som ligger bäst till i mästerskapet. Båda slåss om att ta sig in bland de tio bästa i tabellen. Jonas Fors gör sin andra säsong i klassen och han har tagit ett stort steg framåt resultatmässigt i år. 22-åringen från Ingarö ligger elva i mästerskapet med sina 15 poäng. Bästa placeringen hittills är en sjätteplats i premiären i Skövde. På Mantorp Park blev det två nya poäng efter en niondeplats i första heatet.

– Jag har tagit ett rejält hopp framåt i tabellen, säger Jonas Fors som tog ett stort steg till V8 Thunder Cars från karting förra året.

– Jämför man med de som ligger framför mig i tabellen så har de alla mer erfarenhet av bilracing. I år har jag kommit in i bilen bättre, lärt mig banorna och teamet har blivit mycket säkrare på sina arbetsuppgifter och det är något vi fortsätter att utveckla för att ta nästa steg till 2016. I år är målet att jag ska ta mig i mål före Erik Stillman och Christian Axelsson som är med i fajten om tiondeplatsen i mästerskapet.

Christian Axelsson, 26 år från Sollentuna, är även han inne på sin andra säsong i V8 Thunder Cars. Han ligger bara tre poäng bakom Jonas Fors på en tolfteplats, ett resultat Christian inte är helt nöjd med. Kvalen har inte fungerat för honom och det krävs om man ska vara med och slåss om de riktigt bra placeringarna.

– Rejsa kan jag ju, säger Christian som körde till sig en tiondeplats i det första heatet. I det andra utmanade han om åttondeplatsen när han snurrade i olja som en konkurrent hade släppt ut på banan.

– Jag visste att det var halt men man vill ju ifatt den som ligger före. Men jag måste göra bättre kval, den här gången hade jag oflyt men jag får det inte att stämma bakom ratten i kvalen. Jag försöker gå på gas för tidigt och det kan nog stämma som en del säger, att jag överkör. Men det måste ju finnas något att förbättra annars är det inget roligt. Jag är ju snyggast i depån så där finns inget mer att göra, skojar den skäggprydde och vältatuerade Christian Axelsson.

Från Stockholms län kommer också Norrtäljetjejen Linda Johansson. Förra året tog hon JSM-brons i Clio Cup och till i år tog hon steget till V8 Thunder Cars. Linda blev åtta i premiären men har sedan haft det lite tungt. På Mantorp Park blev det en tolfteplats i det andra heatet som resultat.

Överraskat har även Christoffer Bergström gjort, en 45-årig marinaägare från Hässelby som har sadlat om från vatten till asfalt och han kan inte annat än betraktas som en sällsynt talang bakom ratten. Han hade aldrig kört en tävling före premiären i Skövde, ändå var han med och slogs om placeringarna i den övre halvan av mittfältet. På Mantorp Park imponerade han igen och tog sina första två poäng i mästerskapet som tack för en niondeplats i det första heatet.

Från Ekerö kommer norskättade Borgar Hansli, en duktig 39-åring som började med racing sent i livet. Säsongen inleddes med dunder och brak, Hansli var överraskande snabb i kvalet i Skövde men kraschade illa i det andra heatet. Kroppen ömmar fortfarande och Borgar har stått över de två senaste tävlingarna.

Resultat V8 Thunder Cars Mantorp Park 25 juni

Heat 1

1. Mattias Lindberg, Memphis Racing, 17:37.593
2. Alexander Graff, Memphis Racing, +0.999
3. Fredric Magnusson, Memphis Racing, +5.443
4. Stein Frederic Akre, —, +7.539
5. Marcus Palnér, Palnér&Co, +13.334
6. Patric Sundel, Bryntesson Motorsport, +14.115
7. Hampus Lindkvist, —, +14.473
8. Joakim Ahlberg, BDS, +15.439
9. Jonas Fors, Jonas Fors.com, +25.096
10. Christian Axelsson, Norrlandsgjuteriet Racing, +28.147
11. Christoffer Bergström, —, +33.535
12. Toni Persic, —, +2 Laps
13. Peter Möller, —, +6 Laps
14. Andreas Ahlberg, Micke Kågered Racing, +7 Laps

DNF. Erik Stillman, Bryntesson Motorsport, DNF
DNF. Linda Johansson, J:Son Motorsport, DNF
DNS. Borgar Hansli, —, DNS
Heat 2

1. Mattias Lindberg, Memphis Racing, 17:45.412
2. Andreas Ahlberg, Micke Kågered Racing, +0.862
3. Stein Frederic Akre, —, +1.197
4. Alexander Graff, Memphis Racing, +2.784
5. Joakim Ahlberg, BDS, +7.318
6. Marcus Palnér, Palnér&Co, +10.014
7. Patric Sundel, Bryntesson Motorsport, +10.645
8. Hampus Lindkvist, —, +14.897
9. Christoffer Bergström, —, +23.645
10. Erik Stillman, Bryntesson Motorsport, +30.133
11. Christian Axelsson, Norrlandsgjuteriet Racing, +34.937
12. Linda Johansson, J:Son Motorsport, +41.321
13. Jonas Fors, Jonas Fors.com, +50.820

DNF. Fredric Magnusson, Memphis Racing, DNF
DNF. Toni Persic, —, DNF
DNF. Peter Möller, —, DNF
DNS. Borgar Hansli, —, DNS


SM-tabell V8 Thunder Cars

 1. Alexander Graff 127
 2. Stein Frederic Akre 104
 3. Mattias Lindberg 85
 4. Marcus Palnér 60
 5. Andreas Ahlberg 48
 6. Freddie Magnusson 43
 7. Patric Sundel 38
 8. Hampus Lindkvist 38
 9. Joakim Ahlberg 24
 10. Erik Stillman 16
 11. Jonas Fors 15
 12. Christian Axelsson 12