Pallen eller vallen – bäddat för dramatik på Mantorp Park

Årets näst sista deltävling i V8 Thunder Cars avgörs i helgen på Mantorp Park, fredag och lördag. Efter den senaste bataljen i Skellefteå är titelfajten helt öppen, Sebastian Arenram leder men med ett bra resultat i helgen har Freddie Hemborg, Dennis Strandberg och Conny Brorsson chansen att vara med och slåss om titeln när finalen körs på Ring Knutstorp den 9-10 oktober.

– Jag fokuserar på vad jag ska göra och vilken strategi vi ska ha, säger Sebastian. Vi är mentalt förberedda på hur vi ska förhålla oss till utgången av kval och race – vi har en bra plan.

Men alla planer kan kullkastas. Det blev Sebastian varse senast i Skellefteå då Freddie Hemborg lite hårdhänt tog sig förbi och knep segern i det andra heatet, lite turligt efter att Dennis Strandberg kunde passeras mållinjen efter att växelspaken gick av.

– Dennis svor ett helt varv efter målgång efter att han blev omkörd och Sebastian hade väl ingenting att vara sur över – det var ju en liten hyrkartsknuff. Jag hoppas att de inte är lika känsliga som förra gången, säger Freddie. Jag tror på bra fart i helgen.

Dennis Strandberg, som är den som har flest heatsegrar i år, fyra stycken har han hunnit med, har lagt Skellefteå bakom sig.

– Den här helgen ska de andra få svära, det är pallen eller vallen som gäller, säger Dennis. Det kommer inte att bli några svordomar och sura miner den här gången. Men allt kan hända och jag räknar inte ut någon av oss fyra i toppen och det är så det ska vara, det ska inte vara någon dans på rosor.

Räkna med en holmgång i årets näst sista deltävling för V8 Thunder Cars. Årets säsong har bjudit på täta race och blir det hårda tag är mästerskapsledaren Sebastian Arenram beredd att försvara sin position.

– Jag är inte så känslig, säger han. Får man en liten knuff kan man ju knuffas tillbaka, det är jag öppen för.

Fredagen inleds med test och avslutas med kval. På lördag körs de båda avgörande heaten varav det andra kan ses på STCC+ och där kan du förstås även följa den spännande poängstriden i STCC. Mer information hittar du på www.stcc.se.

 

Mästerskapsställning

  1. Sebastian Arenram 142
  2. Freddie Hemborg 135
  3. Dennis Strandberg130
  4. Conny Brorsson 98
  5. Daniel Andersson 88