Officiellt test för V8 Thunder Cars på Gelleråsen

Nu börjar racingsäsongen på allvar för V8 Thunder Cars. På måndag den 13 april körs årets första officiella test vilket innebär en första möjlighet för deltagarna att spänna musklerna inför varandra. Sexton förare är anmälda och klara för start i nuläget och de flesta av dem är på plats på Gelleråsen.

– Det är många som vill vara med och slåss om SM-titeln och på måndag eftermiddag vet de var de står någonstans i förhållande till varandra, säger Tony Bryntesson, teamchef för Bryntesson Motorsport och tillsammans med Richard Berggren ansvarig för klassens kommersiella utveckling.

En av de förare som många bedömare tror kommer att vara med i toppstriden är STCC-meriterade Alexander Graff men det har varit en tuff vinter för Uppsala-föraren.

– Vi har fått jobba lite i uppförsbacke inför årets säsong, säger Graff. Min fjolårsbil blev skrot på ett test när vi lånade ut den i höstas och efter att vi hittade en ersättningsbil har vi fått göra två månaders jobb på en vecka för att göra den i ordning. Första testet, för en dryg vecka sedan, gick bra – på måndag vet vi var vi står.

Favoritskapet bär Alexander med stolthet men han varnar för att det finns vassa konkurrenter att se upp med.

– Jag tror att min teamkompis Freddie Magnusson blir den tuffaste motståndaren, därefter kommer Stein Frederic Akre och Marcus Palnér tillsammans med Andreas Ahlberg – jag tror att det blir någon av oss som kommer att ta det. Det krävs mycket erfarenhet för att knyta ihop säcken.

Årets startfält bjuder också på många nykomlingar i klassen. Återväxten är stark och ett av de intressantaste namnen är Linda Johansson från Norrtälje som körde Clio Cup förra året. Linda gjorde en stark säsong och slutade fyra totalt i mästerskapet efter bland annat en seger i Göteborg.

– Det var mitt bästa racingår i fjol och jag kommer att behålla samma höga målsättning, säger Linda. Jag siktar på en plats bland de tio bästa i år, vilket kommer att vara nog så svårt. Konkurrenterna är duktiga och det är ett jämnt startfält. Jag hoppas att jag kan visa att jag hänger med på testet på måndag.