Tillökning i Racebil.se – Andreas Nilsson redo för V8TC 2019

I år blir det fjärde säsongen i V8 Thunder Cars för Norrtäljeföraren Andreas Nilsson. 2016 blev han årets rookie och sedan dess har han sakta tagit små steg framåt för varje säsong som har gått. I slutet på fjolårssäsongen slog han sig in i mittfältet på allvar och den formen hoppas han behålla i år.

– Målet för i år är att ta poäng i varje race och hålla mig undan problem, säger Andreas. Det känns som om jag har hittat gränsen och är lite stabilare.

Precis som tidigare säsonger är det kompisen Johan Rüdén som tar rollen som Crew Chief i teamet och tillsammans med Andreas bildar de två ett riktigt radarpar.

– Vi funkar bra ihop, fortsätter Andreas. Vi har bra koll på grejerna och när vi kommer till tävlingarna funkar det. I år ska vi också testa lite mer mellan tävlingarna.

Under vintern har det lilla teamet utökats med en ny medlem.

– Jag blev pappa till lilla Tyra som har hunnit bli fem månader. Hon får åka med och hjälpa till. Hon har lovat komma på premiären. Det är kul att ha familjen samlad och att alla kan vara med och flänga runt. I år blir det ännu trevligare i depån.

Premiären, den 3-4 maj, körs på Ring Knutstorp. Då bjuds publiken även på Porsche Carrera Cup Scandinavia, TCR Scandinavia, GT4 Scandinavia, Ginetta GT5 Challenge och Formula Nordic.