Norton Andreasson stöttas av Bryntesson Motorsport

13987243_10207118066623069_965764308_o

Norton Andreasson, 11 år gammal från Nyköping, kommer på onsdag att ställa upp för start i Superkarts! USA Supernationals 20 i Las Vegas, en kartingtävling som lockar stora delar av världseliten. Det är andra året i rad som Norton åker till USA för att tävla och han gör det med stöd från ett av Sveriges främsta racingteam, Bryntesson Motorsport som tillhör toppen i V8 Thunder Cars.

– Vi har stöttat Norton i två säsonger och han har gjort enorma framsteg, säger Tony Bryntesson. Han är ju en av Sveriges bästa i sin åldersklass och vi ger honom gärna lite hjälp på vägen.

Norton håller huvudet kallt inför veckans utmaning. Det är tuff konkurrens och han vill inte lova för mycket.

– Jag känner mig peppad, taggad och förberedd men det är svårt att säga ett mål innan man har kört första träningen, säger Norton. Det är en helt ny bana, men en plats bland de tjugo bästa kan jag tänka mig.

För Tony Bryntesson är återväxten inom svensk motorsport en hjärtefråga och stöttningen av Norton kan mycket väl utvecklas med tiden.

– På sikt kan det mycket väl bli så att vi startar någon form av ungdomssatsning inom vårt team. Återväxten inom svensk motorsport är enormt viktig att värna om och vårt bidrag till Norton är ett sätt att stötta den, säger Tony Bryntesson.

För Norton och hans familj är bidraget välkommet i en sport som kostar en hel del pengar att bedriva.

– Jag är jättetacksam för den hjälp jag får av Tony och alla andra som hjälper till, säger Norton. Utan den skulle jag nog inte kunna åka till USA och tävla.

Det stora målet i racingkarriären ligger dock många år bort i tiden men redan i början på nästa år kommer Norton att åka till Italien för att tävla där.

– I Italien kör de bästa och jag kan lära mig jättemycket där, säger Norton. Jag vill förstås köra F1 men det är så mycket ekonomin som bestämmer. Just nu fokuserar jag på kartingen. När jag är klar med den får vi se vad det blir för något.

Klassen Norton kör i heter J60 i Sverige men går under namnet Mini Swift i USA. De första tre träningspassen körs på onsdag, dagen därpå blir det fler träningar innan det är dags för allvaret, då körs det kval inför fredagens och lördagens heat. På söndag avgörs det då finalerna körs på förmiddagen.