Norsk comeback i V8 Thunder Cars – Team Trysil till Västkustloppet

Stein Frederic Akre, den supersnabbe norrmannen som slutade trea i V8 Thunder Cars 2016 och avslutade den säsongen med seger i Lemmy 500-finalen på Ljungbyhed gör ett inhopp i Västkustloppet tillsammans med sin kusin Eivind i Team Trysil.

– Det ska bli intressant och kul att få träffa de gamla kamraterna i depån och det är en bra miljö i V8 Thunder Cars. Det ska bli kul med arton bilar på startlinjen, det blir lite som förr, säger Stein Frederic som har vant sig vid betydligt färre bilar att tampas med per heat i rallycrossen som har blivit hans gebit.

– Det är bra att det blir en extra träning på fredagen. Den här bilen går inte att köra som en rallycross-bil med fyrhjulsdrift. Det kommer att kännas lite ovant.

Stein Frederic valde rallycross inför säsongen 2017 och han har sedan dess kört i RX2-klassen, senast i VM-tävlingen i Höljes där han tog sig till semifinal. Men nu handlar det om banracing igen och senast Stein Frederic körde i Falkenberg dominerade han. Det blev seger i det första heatet, i det andra var han på väg mot en solklar seger när han tvingades bryta.

– Det var bakaxeln som gav upp, säger Stein Frederic. Men jag trivs i Falkenberg, det kommer att bli bra.

Team Trysil kommer till start med två bilar, vid sidan av Stein Frederic är det hans 22-årige kusin Eivind som gör debut i klassen. 

Årets upplaga av Västkustloppet blir en fartfest som inte har skådats på många år. V8 Thunder Cars startfält på 16 bilar får sällskap av STCC, Formel STCC Nordic, Ginetta GT5 Challenge, Legends, SSK Klass 3, VolvoCupen och Renault Junior Cup – det blir massor av racing, full depå och två härliga dagar på racerbanan.