Memphis Racing siktar på mer segerskumpa 2018

Graff: "Jag ska sätta ned foten"

V8 Thunder Cars-premiären närmar sig med stormsteg. I helgen, den 4-5 maj, körs årets första tävling på Ring Knutstorp och det är ett laddat startfält med många nya namn som rullar ut bilarna ur depån. Alexander Graff, Memphis Racing, får anses vara den stora förhandsfavoriten efter att ha varit tvåa, etta och tvåa i mästerskapet de senaste tre säsongerna.  

– Det känns jättetrevligt att få komma ned till Ring Knutstorp, sätta ned foten i golvet och säga ”Så här ligger det till” till konkurrenterna, säger Alexander som redan har inlett sin racingsäsong med en tävling i NASCAR Euro Series för drygt en vecka sedan.

– Jag har skakat av mig rattrosten ordentligt och det känns som om jag har en tre, fyra tävlingshelgers körning i kroppen redan efter NASCAR-premiären. Det ska bli jäkligt kul att få köra V8 Thunder Cars-premiär i helgen.

Alexander Graffs teamkompis Freddie Magnusson hör till veteranerna i fältet. En riktig racer som alltid är med i toppen om han har grejerna i ordning. I fjol slutade han fyra i tabellen för andra året i rad. I år är Freddie också teamchef men det är inget han tror kommer att påverka hans egna chanser negativt.

– Jag tror på Memphis Racing, säger han. Guldet kommer att hamna här och självklart är Alexander favorit, det är inget att sticka under stol med, men det betyder inte att jag kommer att vika ned mig. Efter två racehelger får vi se vem som ligger först, sedan gäller det att skapa förutsättningar för att hjälpa fram varandra till guldet.

Till helgens premiär kommer Memphis Racing också att presentera en tredje förare och ryktet säger att det är en riktig profil som kommer att ta plats i en av teamets bilar.

– Det är en jäkligt skön kille som har ett stort genomslag på Instagram, säger Alexander Graff. Och han kan köra bil.

Mer ledtrådar än så om vem den mystiske förare är kan inte Alexander ge för stunden. Men det kommer. Var så säkra.