Mattias Lindberg vann Aspen Junior Challenge

_I2B1139Mattias Lindberg blev i helgen inte bara svensk mästare i V8 Thunder Cars, han tog även hand om förstapriset i årets Aspen Junior Challenge. Tävlingen gäller för förare upp till 25 år och är resultatet av ett samarbete mellan Aspen, leverantör av miljöanpassade bränslen, och V8 Thunder Cars för att premiera unga talanger.

Mattias Lindberg, 21 år från Vankiva utanför Hässleholm, kunde ta emot förstapriset, en check på 8000 kr, av Sonny Bäck, motorsportkoordinator på Aspen.

– Det är fantastiskt att få lägga titeln i Aspen Junior Challenge till de övriga som jag har vunnit i och med segern i V8 Thunder Cars, säger Mattias Lindberg som förutom SM-titeln i V8 Thunder Cars även blev utnämnd till Rookie of the Year.

– Vi gratulerar årets pristagare till en fantastiskt väl genomförd säsong och vi är stolta över att på det här sättet kunna bidra till återväxten inom svensk motorsport, säger Sonny Bäck.

Alla bilar i V8 Thunder Cars-mästerskapet körs på Aspen Plus, ett högoktanigt och miljöanpassat specialbränsle som passar såväl motorsport som standardmotorer.

– För oss är det oerhört värdefullt att vi kan erbjuda alternativa bränslen som fungerar även till stora motorer, fortsätter Sonny Bäck. Vi har miljöanpassade bränslen för allt från 23-kubiks grästrimmers till stora V8:or på 6,2 liter och det är viktigt för oss att kunna visa på spännvidden i vårt produktutbud.

Racerförare nöjer sig inte med något annat än det bästa och Mattias Lindberg har bara positiva erfarenheter av att tävla med miljöanpassat bränsle i tanken.

– Bränslet genererar den effekt vi behöver, det märks, säger han. Det ett perfekt bränsle för både racing och miljön.

För Sonny Bäck på Aspen är årets racingsäsong tillsammans med V8 Thunder Cars över, en säsong som har gett mycket tillbaka, inte bara i form av hårda fakta utan även i goda relationer.

– För oss är det viktigt att få testa våra bränslen i en miljö som ställer höga krav men det är också viktigt med ett väl fungerande samarbete med deltagarna, säger Bäck. Det har varit en stor glädje att få arbeta tillsammans med V8 Thunder Cars. Det är raka rör, opretentiöst men samtidigt väldigt professionellt. Vi känner oss alltid välkomna i depån och det sporrar oss att göra den här satsningen på motorsport.

Tvåa i Aspen Junior Challenge 2015 blev Stein Frederic Akre och trea Andreas Ahlberg som också fick ta emot varsin check på 5000 kr respektive 2000 kr.

Slutställning i Aspen Junior Challenge 2015

1. Mattias Lindberg 233
​2. Stein Frederic Akre 190
​3. Andreas Ahlberg 187
​4. Marcus Palnér 161
​5. Erik Stillman 122
​6. Jonas Fors 113