Mattias Lindberg ska återta titeln

magasin-1

Mattias Lindberg, 24 år från Vankiva, gör sitt tredje år i V8 Thunder Cars. I år är han tillbaka i Bryntesson Motorsport och den Ford Mustang GT han körde till sig SM-silvret med i fjol. För två år sedan tog Mattias hem SM-titeln och något annat mål än att ta tillbaka mästerskapstiteln finns inte.

– Jag vill alltid vinna, säger Mattias. Det spelar ingen roll om jag hade vunnit eller kommit femma förra året, jag kommer att göra allt jag kan för min egen, teamets och Fords skull för att ta hem titeln i år, säger han.

Under de två senaste V8 Thunder Cars-säsongerna har det mesta handlat om Mattias och hans ärkerival Alexander Graff. 2015 vann Lindberg före Graff, i fjol var ordningen omvänd dem emellan. De senaste två säsongerna har de båda tagit 17 segrar av 24 möjliga i V8 Thunder Cars, Lindberg nio, Graff åtta – det är ett jämnt matchat par.

– Det kommer att bli en lika bra fajt mellan mig och Graff som vi har haft de senaste två åren, säger Mattias. Vi är väldigt lika på alla plan som förare och det gör det extremt svårt att vinna mot honom.

Teamchefen Tony Bryntesson ser fram emot årets säsong och att Mattias Lindberg är kvar i Bryntesson Motorsport tillsammans med nytillskottet för i år, Västerås-tjejen Emelie Liljeström.

– Mattias är en väldigt kompetent förare och vi siktar självklart på att ta hem titeln, säger Tony. Det var tillfälligheter som avgjorde i fjol och det finns inga marginaler i kampen mot Graff – vi måste prestera på absolut topp, både förare och team, för att lyckas.

I helgen är det premiär för V8 Thunder Cars på Mantorp Park när Vårracet avgörs den 5-7 maj. Det blir en av säsongens största och mest fullmatade racinghelger med över 200 startande bilar från V8 Thunder Cars, Sportvagnsmästerskapet, SSK, Ginetta, Radical, Superkart, samt Bavaria Cup.